Aktuális | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Aktuális

Ponthatárok 2018

Július 25-én kihirdetésre kerültek a 2018 szeptemberétől induló képzések ponthatárai. Ezúton is szívből gratulálunk mindenkinek a sikeres felvételihez! 

Tovább >>> 

Nálad is első helyen van?

Áprilisban kezdetét vette a tavaszi felvételi ügyintézés időszaka. Szerencsére már nem kell sokat várnod július 25-ig, a felvételi pontszámok kihirdetéséig. Addig azonban még van 1-2 tennivalód.

Tovább >>> 

Dékáni jó tanácsok hiánypótlás és sorrendmódosítás idején

A július 11-et nem csak azért érdemes megjegyezni, mert 2018-as felvételi hiánypótlási határideje, hanem azért is, mert eddig van lehetőség az egyszeri sorrendmódosításra. Utóbbi pedig közel sem egyszerű, éppen ezért karunk dékánjával, Dr. Schepp Zoltánnal beszélgettünk, hogy véleménye szerint miért fontos a sorrendmódosítás.

Tovább >>>

Felvételi és motivációs beszélgetés – mesterképzés

A 2018/2019-es tanévre, normál felvételi eljárásban meghirdetett mesterszakok felvételi, motivációs beszélgetése 2018. június 11 és 12. között kerül megrendezésre Karunkon, melynek részleteiről postai úton értesítjük felvételizőinket.

Tovább >>>

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább