DJKB | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

DJKB

Szeretettel köszöntünk mindenkit a Közgazdaságtudományi Kar Diákjuttatási és Kollégiumi Bizottságának oldalán. A Diákjuttatási és Kollégiumi Bizottság, avagy a DJKB egy oktatókból és hallgatókból álló kari Bizottság, amely a rendszeres szociális támogatás, rendkívüli szociális támogatás, elsősök kiegészítő alaptámogatása, szakmai gyakorlati ösztöndíj, valamint az intézményi szakmai tudományos ösztöndíjak megállapítását végzi a Közgazdaságtudományi Karon. Az ösztöndíjak megállapítása mellett az évközi kollégiumi elhelyezési ügyeket és a Kar által alapított Alma Mater ösztöndíjprogrammal kapcsolatos feladatokat is a DJKB látja el a Tanulmányi Osztállyal közösen.

A DJKB rendszeres ügyfélfogadási időt tart a szorgalmi időszakban a Tanulmányi Osztályon. Az ügyfélfogadási rendről a Neptun Meet Street KTK-DJKB színtér hirdetőtábláján találsz információt.

Bizottság elérhetősége:

Telefon: 06/72-501-500/23439 (kizárólag szorgalmi időszakban)
E-mail: djkb@ktk.pte.hu (Kizárólag a 'Neptun Tanulmányi Rendszerben megadott e-mail címről  fogadunk megkeresést.)

Bizottság tagjai:

  • Galambosné Tiszberger Mónika - bizottsági elnök
  • Hange Dániel - titkár
  • Reisinger Rita - titkár
  • Dr. Lányi Beatrix - oktatói tag
  • Kovács Balázs - oktatói tag
  • Stettner Mercédesz - irodavezető
  • Böhm Adél - ügyvivő
  • Czigler Enikő - ügyvivő
  • Gulyás Lenke - ügyvivő

Az ösztöndíjak és a kollégiumi elhelyezési pályázatok értékelésének fő szabályait a PTE Térítési és Juttatási Szabályzata, annak mellékletei, valamint a PTE Kollégiumi Szabályzata tartalmazzák, melyek megtalálhatók a Pécsi Tudományegyetem honlapján.

A Bizottság ügyrendje, a Kari Ösztöndíjak szabályzatai, a hatályos DJKB szabályzatok, az aktuális pályázati kiírások, a DJKB hirdetményei, valamint a hatályos pályázati űrlapok megtekinthetők és letölthetők a Neptun Meet Street KTK-DJKB színteréről, valamint hozzáférhetők a Tanulmányi Osztály DJKB pultjánál.

Az Alma Mater Ösztöndíjprogrammal kapcsolatos Dékáni Utasítás megtalálható a Kari Honlapon.

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább