A PTE Közgazdaságtudományi Kara az alábbi szakokon hirdet meg pótfelvételi lehetőséget:
tovább
A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara adott otthont két héten keresztül a 3. Kék Gazdaság Nyári Egyetem 21 résztvevőjének, akik 13 különböző országból érkeztek Pécsre, hogy július 7-20 között bővebb ismeretekre tegyenek szert a Kék Gazdaság módszertanáról, valamint a fenntartható vállalkozási formákról és a régiófejlesztésről
tovább
Nyilvánosságra hozták a diplomás-pályakövetési rendszer (DPR) 2013-as adatait: a Pécsi Tudományegyetem karai közül a Pécsiközgázon végzettek számíthatnak a legmagasabb fizetésre.
tovább
Írásbeli és beszédértés vizsga (a szóbeli vizsga része): 2014. augusztus 22. Szóbeli vizsga : 2014. augusztus 25 - szeptember 4.
Hivatalos felsőoktatási rangsort készíttetett az Európai Bizottság U-Multirank néven. A lista sajátossága, hogy egyrészt egy tekintélyes uniós intézmény, a Bizottság áll mögötte, másrészt nem feltétlenül egy explicit rangsor, hanem különböző szempontok szerint értékeli az intézményeket és a rangsorolást az érdeklődőre bízza..
h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
Közelgő események

Kék Gazdaság

A Kék Gazdaság igazi változást visz véghez azzal, hogy megvalósítja a természet maximális hatékonyságú, önszabályozó folyamatainak gazdaságba való átültetését. A természetben a többmilliárd éves alkalmazkodás eredményeként kialakultak hatékonyan működő rendszerek, ezért, ha tanulunk a természettől, leképezzük a megoldásait, akkor a mi működésünk is hatékonyabb lehet, és esélyünk van egy valóban fenntartható gazdaság és társadalom kialakítására. http://kekgazdasag.hu/

Simonyi BEDC

Hogyan fejleszthető a vállalkozói kedv? Mitől és hogyan válik jövedelmezővé egy ötlet megvalósítása? A vállalkozások elindítása, működtetése, nemzetközi sikerre vitele mindig megoldandó feladatot jelent. A Simonyi Üzlet- és Gazdaságfejlesztési Központ (BEDC) az egyetemi és a versenyszféra határvonalán „Gazdasági Gravitációs Központ” szerepet kíván betölteni, összekötve és erősítve a két oldal együttműködését a vállalkozások területén.

Továbbképzés

A Továbbképző és Pályázatíró Központ (TPK) a végzős és a továbbképzések keretében diplomával rendelkező, végzett hallgatók számára nyújt olyan képzéseket, amelyekkel specializálhatják és kiegészíthetik meglévő ismereteiket a munkaerőpiacon való sikeres szereplés végett. Ezen túlmenően a piaci igényekhez kapcsolódó olyan speciális képzéseket kínál, amelyek új kompetenciákat biztosítanak.