Bakucz Márta | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Dr. Bakucz Márta

Bakucz Márta 1998-ban a JPTE Közgazdaságtudományi Karán fejezte be közgazdasági szakokleveles menedzser (MBA) tanulmányait. 2005-ben a PTE Közgazdasági Karán védte meg Ph.D.-disszertációját a Regionális Politika és Gazdaságtan Doktori Iskolában. Pályája során korábban tanított a pécsi Nagy Lajos Gimnáziumban. 1995 óta a Közgazdaságtudományi Kar alkalmazásában áll, előbb tanársegédként majd 1998-tól adjunktusként, 2006-tól pedig egyetemi docensi munkakörben.

Szakmai kutatási területe a turizmus és a regionális gazdasági fejlődés kapcsolata, a regionális- és városmarketing aktuális kérdései, a városi turizmus, a turisztikai desztináció menedzsment szervezetek fejlesztési lehetőségeinek vizsgálata. Ezekhez kapcsolódó szaktárgyakat oktat nappali tagozaton, magyar nyelven, valamint kutatási területeihez kapcsolódóan szakdolgozati témavezetést vállal.

Tagja a Regionális Politika és Gazdaságtan Iskola oktatói karának. Témavezetőként és oktatóként is tevékenykedik. 2014-ben sikeresen habilitált a Gödöllői Szent István Egyetem Enyedi György Regionális Tudományok Doktori Iskolájában.

Intézethez nem besorolt munkatárs

Email: bakucz@ktk.pte.hu
Mellék: 23140
Iroda: B125

Fogadóóra:

E-mailben előzetes egyeztetés alapján

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább