Felsőoktatási szakképzés (FOKSz) | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Felsőoktatási szakképzés (FOKSz)

Ha nem elégszel meg az érettségivel, de még nem döntöttél az egyetemi jelentkezésről vagy nem érzed magad elég felkészültnek a felvételire, a FOKSz-ok remek továbbtanulási lehetőséget kínálnak. Akkor is ezt javasoljuk neked, ha érdekelnek a vállalatok üzleti folyamatai, de inkább támogató jellegű munkát szeretsz végezni vagy még bátorságot és főként ismereteket szeretnél gyűjteni a továbblépéshez. Szerezd meg az ehhez szükséges tudást és ráérsz később dönteni!

A FOKSz-aink a továbbtanulásra (BA szakok) is felkészítenek, ugyanakkor piacképes szakmákat is nyújtanak. Nem utolsó szempont, hogy államilag támogatott képzésben tanulhatsz, amelynek egy része az alapképzésben beszámítható. Ha a FOKSz szakoddal megegyező alapszakon tanulsz tovább maximum 90, míg a többi szakon maximum 30 kredit kerülhet beszámításra a szakképzésben teljesített tárgyaid alapján. Ha dolgozni szeretnél inkább, a megszerzett képesítéssel könnyebben találhatsz munkát.

Szakjaink:

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább