Barancsuk János | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Dr. Barancsuk János
egyetemi docens

Barancsuk János 1978-ban szerzett közgazdász oklevelet a PTE Közgazdaságtudományi Karán. 1980-ban védte meg egyetemi doktori értekezését, 1999-ben szerzett kandidátusi oklevelet, 2015-ben habilitált. 1978 óta dolgozik a Karon, jelenleg egyetemi docensi munkakörben a Közgazdaságtan és Ökonometriai Intézet munkatársaként. Kutatási területe a mikroökonómia, a piacelmélet (iparági piacszerkezetek) és a közgazdasági elméletek története. Az e diszciplínáknak megfelelő tárgyakat a KTK alap- és mesterképzési programjain, Ph.D. képzésein, valamint más egyetemeken is oktatja. 2006-2012 között a KRTI Közgazdaságtan Tanszékének vezetője, 2002-2012 között a Kari TDK Bizottság elnöke volt. 2007-ban részt vett a Janus Pannonius Szakkollégium alapításában, amelynek 2016-ig elnöke is volt . 2003-ban Széchenyi István Ösztöndíjban részesült. Aktív szerepet vállalt a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karán működő magyar tagozat megalapítását követően a tárgyak kidolgozásában és oktatásában.

Közgazdaságtan és Ökonometria Intézet

Email: indian@ktk.pte.hu
Mellék: 23148
Iroda: B 109

Fogadóóra:

Hétfő 14.00-15.00 Kedd 16.00-17.00

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább