Bessenyei István | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Dr. Bessenyei István
egyetemi docens

Bessenyei István 1984-ben szerzett programozó matematikusi diplomát a József Attila Tudományegyetemen, 1992-ben pedig a JPTE Közgazdaságtudományi Karán közgazdász diplomát. 1994-ben egyetemi doktorátust, 2003-ban pedig Ph.D. fokozatot szerzett a PTE Közgazdaságtudományi Karán. 1985 óta dolgozik a Közgazdaságtudományi Karon, kezdetben programozóként, majd tanársegédként és adjunktusként, 2003 óta pedig egyetemi docensi munkakörben. Érdeklődési területe a dinamikus közgazdaságtan, a konjunktúra- és növekedési modellek. Makroökonómiát és növekedéselméletet oktat a Kar alap- és mesterképzési programjain, valamint a doktori képzésen.

Közgazdaságtan és Ökonometria Intézet

Email: essenyei@ktk.pte.hu
Mellék: 23376
Iroda: B 110

Fogadóóra:

szerda 10:30-12:00 között

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább