Hausmann Péter | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Dr. Hausmann Péter
mestertanár

Hausmann Péter 1996-ban szerzett közgazdász diplomát a Janus Pannonius Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán pénzügy és politológia szakirányon. 1994-ben ugyanitt mérlegképes könyvelői képesítést szerzett. 1999 óta áll a Kar alkalmazásában, korábban mint tanársegéd, jelenleg adjunktusi munkakörben. 2007-ben Ph.D. fokozatot szerzett. Érdeklődési területe az intézményi közgazdaságtan, az evolúciós gazdaságtan, a közgazdaságtan emberképe, illetőleg számos egyéb alternatív közgazdasági irányzat. Mikroökonómia gyakorlatot és Bevezetés a közgazdaságtanba tárgyat oktat a Kar alapképzésében, illetve A közgazdaságtan aktuális kérdései című kurzust tart a Kar szakképzési programjain, ezen kívül az Állam- és Jogtudományi Karon Közgazdaságtant, Gazdaságpolitikát és Gazdaságpszichológiát oktat.

Közgazdaságtan és Ökonometria Intézet

Email: hausmann@ktk.pte.hu
Mellék: 23380
Iroda: B408

Fogadóóra:

Kedd 9.45 - 11 óra

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább