Herman Sándor | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Dr. Herman Sándor

Okleveles közgazdászként végzett a Pécsi Tudományegyetem Közgazdasági Karán 1976-ban. Első és egyetlen munkahelye 1976-tól a PTE KTK illetve jogelődjei, ahol jelenleg tanszékvezető egyetemi docensként dolgozik. Egyetemi doktori címet szerzett 1978-ban és 1988-ban védte meg kandidátusi címét a közgazdaságtudományok területén. A Statisztika tárgykörökben tanít Statisztika, Modellező Statisztika tárgyakat, az általa felajánlott választható tárgyak a szezonalitáselemzés és a sztochasztika területéről származnak. Kutatási területe: Idősorkutatás, Változó Szezonalitás-elemzés.

Közgazdaságtan és Ökonometria Intézet

Email: herman@ktk.pte.hu
Mellék: 23140
Iroda: B125

Fogadóóra:

Kedd 12:00 -13:00 ; E-mailben történő előzetes egyeztetés alapján

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább