Sebestyén Tamás | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Dr. Sebestyén Tamás
docens, kutatási megbízott

Sebestyén Tamás 2004-ben szerzett közgazdász diplomát a PTE Közgazdaságtudományi Karán, 2011-ben ugyanitt védte meg doktori disszertációját, mely a hálózatelmélet és a közgazdasági modellezés kapcsolódási pontjait tárta fel. 2007-től a Karon tanársegéd, 2011-től adjunktus, valamint a 2012-ben létrejött MTA-PTE Innováció és gazdasági növekedés kutatócsoport tudományos munkatársa. 2017-ben habilitált, 2015-től a Kar kutatásért felelős dékáni megbízott. Kutatási területe a gazdaságmodellezés, annak mainstream oldala mellett a határterületek, kifejezetten a hálózatelmélet és az ágens alapú modellezés standard közgazdasági modellekkel való összekapcsolása. Publikációi e területeken vezető hazai és nemzetközi folyóiratokban jelentek meg, továbbá résztvevő több hazai és nemzetközi, regionális gazdasági növekedési modell kialakítását célzó kutatási projektben. A Karon alapképzésen makroökonómiát és nemzetközi gazdaságtant, mesterképzésen szimulációs modellezést és dinamikus makrogazdasági modellezést oktat.

Közgazdaságtan és Ökonometria Intézet

Email: sebestyent@ktk.pte.hu
Mellék: 63150
Iroda: B403

Fogadóóra:

E-mailben előzetes egyeztetés alapján

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább