A Központról bővebben | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

A Központról bővebben

Kik Vagyunk?

Egy lelkes oktatói és hallgatói vegyes csapat, aki támogat abban, hogy megtaláld a helyed a pécsiközgázosok közösségében, felfedezd a saját utadat, megtudd, mit keresel igazán, miben vagy tehetséges, hova tartsz, vagy tarthatsz azért, hogy jó, magabiztos szakEMBER legyen belőled. A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ a tehetségsegítés területén rendkívül tapasztalt kollegákkal, széles kapcsolati hálóval, gazdag szolgáltatási palettával rendelkezik. A Központ már jelenleg is több, a Karunkon működő diákszervezetekkel, intézményekkel, mentorokkal áll kapcsolatban, és segítik együtt a diákok munkáját (lásd részletesebben Partner intézmények menüpontnál).

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ számos szolgáltatást is biztosít a hallgatóknak, ezek dióhéjban a következők (részleteket megtalálod a Szolgáltatások menüpont alatt):

Infópont: Tanácsadás, információ nyújtása a tanulmányok során fellépő fontosabb kérdések kapcsán (pl. ösztöndíj, szakdolgozat, pályázatok).

Coaching: Szaktudáson túl lehetőséget biztosítunk hallgatóink személyes fejlesztésre is.

Orientációs tanácsadás: A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ keretén belül a hallgatóknak lehetősége nyílik a saját „énmárkájuk” fejlesztésére, az önismeret fejlesztésére, önéletrajz és motivációs és hivatalos levél írására.

Pontgyűjtő füzet: Tehetségpontok gyűjtésével ösztönözzük a hallgatókat a tanórákon túli aktivitásra, extra erőfeszítésre, versenyeken való részvételre.

Mentor-rendszer: A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ segít a hallgatók mellé olyan másik hallgatót találni, aki segít bevezetni az elsőéveseket az egyetemi lét sajátosságaiba. A rendszer ezen túl tapasztalt, képzett oktatói mentor segítséget is kínál, aki egy adott szakterületen segíti a hallgatót az eligazodásban (pl. olvasmányok ajánlásával, konzultációkkal stb.) A szakmai mentorok továbbá bizonyos témakörök iránt érdeklődő hallgatókat gyűjtenek maguk köré és támogatják szakmai fejlődésüket egyéni vagy kiscsoportos formában.

Felzárkóztatás: A Pécsiközgáz Továbbképző Központon keresztül a hallgatónak lehetősége nyílik tanórákon kívüli, egyéb képzésekben is részt venni (idegen nyelvekből, matematikából, helyesírásból).

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább