Dobay Péter | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Dr. Dobay Péter

Dobay Péter pécsi születésű, matematika-fizika szakos diplomáját Szegeden szerezte. Alapító tagja az akkor alakuló közgazdasági tagozat Számítástechnika, majd Informatika Tanszékének. Számítógépes szimuláció témakörben doktorál, majd szállításszervezésből kandidátusi fokozatot szerez. Soros- és Fulbright ösztöndíjakkal két szemesztert tanít az USA-ban, közben a JPTE rektorhelyetteseként, majd tanszékvezetőként Európa számos országában jár ösztöndíjakkal. Részt vesz az első TEMPUS programok szervezésében, az AIFSz képzések létrehozásában, a szakképzési törvény kialakításában, s a közgazdászképzés Bologna-típusú átalakításában. 1998-2002 között az NJSzT Baranya megyei elnöke. A GIKOF Gazdaság-informatikai Társaság, majd az Ivetár Informatikai Vezetők Társasága és a Dél-Dunántúli Külügyi Társaság alapító tagja (utóbbinak 2006-óta elnöke). ERASMUS keretben előadásokat tart több külföldi egyetemen, 2006-ban újabb szemesztert tanít az USA-ban. Kutatási témájában, a vállalati információrendszerek, információ- és tudásmenedzselés területén könyvei, cikkei jelennek meg, magyarul és angolul tart kurzusokat. Szakértői munkákat végez a Zsolnay Porcelángyárban, a MASzER Rt-nél, a BAT Pécsi Dohánygyárban, az E.ON DÉDÁSZ-nál, folyamatos bírálati munkát végez informatikai pályázati rendszerekben. Több ciklusban a PTE Szenátusának választott tagja, az informatikai területeken bizottságok vezetője. 2002-2005 között a Kar dékánja. 2000-ben Baranya megye Önkormányzata "Tudományos és Felsőoktatási Díját", 2005-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend ezüst fokozatát kapja meg. Nős, két, egyetemet végzett gyermeke van.

Kvantitatív Menedzsment Intézet

Email: dobay@ktk.pte.hu
Mellék: 23420
Iroda: B125

Fogadóóra:

E-mailben történő előzetes egyeztetés alapján

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább