Komlósi Sándor | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Dr. Komlósi Sándor

Komlósi Sándor 1972-ben szerzett okleveles programtervező matematikus diplomát Szegeden, a József Attila Tudományegyetemen. Azóta a felsőoktatásban dolgozik, 1972-76-ig a JATE TTK Bolyai Intézetében, majd 1976-tól a Pécsi Tudományegyetem (és jogelődjei) Közgazdaságtudományi Karán. Szegedi évei alatt Funkcionálanalízissel, a Neumann-algebrák elméletével foglalkozott, egyetemi doktori fokozatot is ebben a témában szerzett 1978-ban Szegeden. Pécsett érdeklődése az Optimalizáláselmélet, Nemlineáris Programozás, Operációkutatás felé fordult. Ezek a területek képezik azóta is kutató és oktató munkájának főbb irányait. A konvexitás különböző általánosításairól, és azok optimalizáláselméletben betöltött szerepéről írt disszertációjával 1984-ben kandidátusi fokozatot szerzett. 1995-ben habilitált, 1996-ban kapott egyetemi tanári kinevezést. 
Jelentős a szakmai-tudományos munkája: alapító tagja és 1997-2000-ig elnöke a Working Group on Generalized Convexity nemzetközi tudományos társaságnak; alapító tagja, több cikluson át elnökségi tagja, 2000-2002-ig elnöke a Magyar Operációkutatási társaságnak; 1996 - 2002-ig alelnöke az MTA Pécsi Területi Bizottságának; 1986-tól tagja az MTA Operációkutatási Bizottságának, 1999-2002 között alelnöke, 2001-2004-ig közgyűlési doktor képviselője; alapító tagja a Gazdaságmodellezési Társaságnak; tagja a Bolyai János Matematikai Társulatnak, 2009-től alelnöke az Alkalmazott Matematikai Bizottságnak. 

Szerkesztőbizottsági tagja számos tudományos folyóiratnak: Optimization, Journal of Applied Analysis, Yugoslav Journal on Operational Research, Pure and Applied Mathematics, Mathematica Pannonica, Alkalmazott Matematikai Lapok. 

Több testületben végez szakértői tevékenységet: 2004-től tagja a MAB Matematikai és Számítástudományi Bizottságának; 2003-tól tagja a Bolyai János Kutatói Ösztöndíj Matematikai Bizottságának, 1998-tól tagja a Magyar Ösztöndíj Bizottság Társadalomtudományi Kollégiumának. 

Szakmai-tudományos tevékenységét Széchenyi Professzori Ösztöndíjjal (1997-2001), PTE Publikációs Díjjal (2005), Krekó Béla Díjjal (2007) ismerték el.

Kvantitatív Menedzsment Intézet

Email: komlosi@ktk.pte.hu
Mellék: 23140
Iroda: B125

Fogadóóra:

E-mailben előzetes egyeztetés alapján!

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább