Kovács Balázs | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Dr. Kovács Balázs
adjunktus

Kovács Balázs 2010-ben végzett a PTE Közgazdaságtudományi Kar Pénzügyi eszközök és intézmények szakán, valamint Német-magyar szakfordító másodszakon. 2010 őszétől a Gazdálkodástani Doktori Iskola hallgatója, 2014-ben szerzett abszolutóriumot, 2017-ben védte meg disszertációját. Kutatási területe a devizaárfolyamok adat- és szövegbányászati modellezési lehetőségei. 2011-ben elnyerte a Felkai András Ösztöndíjat, amelyet a Citibank Magyarország és az Alapítvány a Pénzügyi Kultúra Fejlesztéséért ítél oda minden évben hazai pénzügyi szakemberek képzésének támogatására. 2012 szeptemberétől 2017 végéig tanársegédként dolgozott a Gazdaságmódszertani Intézetben majd a Kvantitatív Menedzsment Intézetben, majd 2018 januárjától adjunktusként. Több módszertani tárgyat oktat karunkon a matematika, valamint az informatika területén belül. Az oktatási tevékenység mellett a Közgazdaságtudományi Kar Diákjuttatási és Kollégiumi Bizottságának oktatói tagja volt annak megszűnéséig, valamint doktorandusz kutatóként vett részt a TÁMOP-4.2.2.C-11/1/KONV-2012-0005, Jól-lét az információs társadalomban című projektben. Megbecsüléssel tekint az ingyenes és open source megoldásokra, bátorít mindenkit ezek előnyben részesítésére a fekete és szürke megoldásokkal szemben.

Kvantitatív Menedzsment Intézet

Email: kovacsb@ktk.pte.hu
Mellék: 23142
Iroda: B120

Fogadóóra:

hétfő 11:00-12:30

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább