Szerb László | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Dr. Szerb László
egyetemi tanár, intézetigazgató (KMI)

Szerb László egyetemi diplomáját 1985-ban a JPTE Közgazdaságtudományi Karán szerezte. Ugyanott 1990-ben egyetemi doktori címet kapott. 1994-ben szerzett Ph.D-fokozatot a Nyugat Virginiai Egyetem (USA) Közgazdaságtan Tanszékén. 2007-ban habilitált a PTE Közgazdaságtudományi Karán. 1985-tól a PTE Vállalati Gazdaságtan és Számvitel tanszékének főállású oktatója. 1990-tõl 1994-ig PhD hallgató illetve egyetemi tanársegéd a Nyugat Virginiai Egyetem Közgazdaságtan Tanszékén. 1995-től egyetemi docens, 2007-ben pedig habilitációt szerzett. Jelenleg kisvállalati gazdaságtant, vállalkozástant, kisvállalati menedzsment, kisvállalati pénzügyeket és kisvállalati kutatást tárgyakat oktatja a Kar mesterképzési programjain, valamint a doktori képzésen. Széleskörű nemzetközi és hazai tudományos publikációs tevékenységet folytat. Érdeklődésének és kutatásainak középpontjában a kisvállalatok és a vállalkozások, a vállalkozási attitűdök, a kisvállalatok finanszírozása, és növekedése áll. Számos nemzetközi és hazai kutatási projekt vett részt vezető kutatóként vagy tagként. Legnagyobb ismertségre és nemzetközi reputációra a Global Entrepreneurship Monitor (GEM) nemzetközi kutatás magyarországi vezetőjeként és a GEM adatok alapján történő publikáció révén tett szert. Alapítója és főszerkesztője a Vállalkozás és innováció című online szakmai folyóiratnak.

Kvantitatív Menedzsment Intézet

Email: szerb@ktk.pte.hu
Mellék: 23125
Iroda: B116

Fogadóóra:

december 14. 15:00-17:00 Január 7 10:00-12:00 Január 14. 10:00-12:00 vagy egyéni egyeztetés a szerb@ktk.pte.hu e-mail címen

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább