Varga József | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Dr. Varga József

Varga József 1970-ben végzett a Kossuth Lajos Tudományegyetem matematika-fizika szakán. 1971 óta dolgozik az egyetemen, illetve jogelődjeinél. 1971-től tanársegéd, 1974-től adjunktus. 1985-ben kandidátusi fokozatot szerzett gazdasági idősorok előrejelzése témakörben. 1986-tól egyetemi docens, 1999-ben habilitált, ugyanebben az évben egy szemesztert vendégprofesszorként Ellensburgben a Central Washington University-n oktatott. 2000-től egyetemi tanár. Kutatási területe a pénzügyi változók függőségi struktúrájának vizsgálata, kockázat elemzés, gazdasági idősorok elemzése, előrejelzése, kopulák alkalmazása a pénzügyi kockázatmenedzsmentben. 

Nős, három felnőtt gyermeke van.

Kvantitatív Menedzsment Intézet

Email: varga@ktk.pte.hu
Mellék: 23140
Iroda: B125

Fogadóóra:

E-mailben előzetes egyeztetés alapján!

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább