Kaposi Zoltán | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Dr. Kaposi Zoltán

Kaposi Zoltán 1986-ban szerzett egyetemi diplomát a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen. 1989-ben egyetemi doktori oklevelet, 1994-ben a történelemtudományok kandidátusa címet szerzett. 2003-ban habilitált, 2009-ben megkapta az MTA doktora címet. 1986-90 között a MTA tudományos ösztöndíjasaként dolgozott. 1990-től áll a Kar alkalmazásában, kezdetben adjunktusként, 1994-2009 között egyetemi docensként dolgozott. 2009. szeptember 1-je óta egyetemi tanár. 1996-2005 között a KTK Gazdaságtörténeti Tanszékének vezetője volt. Érdeklődési területe az utolsó 300 év magyar és egyetemes gazdaság-és társadalomtörténete, az európai agrármodernizáció létrejötte, valamint az urbanizáció története. E témakörökben széleskörű hazai és nemzetközi kutatási tevékenységet folytat. A PTE KTK alap-és mesterképzési programjain gazdaságtörténeti tárgyakat és Európai uniós ismereteket oktat, a doktori képzésen kutatásmódszertant és európai gazdaságtörténetet tanít. Oktatási tevékenysége több hazai-és külföldi egyetemre is kiterjed. Számos gazdaságtörténeti témájú monográfia, tankönyv és folyóiratcikk szerzője; több kutatási projekt (OTKA) irányítója és témavezetője. Kutatásait Széchenyi Professzori-, Bolyai Kutatási-, valamint Habsburg-ösztöndíjakkal ismerték el. Több alkalommal nyerte el „Az év tudományos publikációja" és a „Legnépszerűbb oktató" címet; 2007-ben és 2009-ben „Arany Katedra" díjat kapott.

Marketing és Turizmus Intézet

Email: kaposi@ktk.pte.hu
Mellék: 23105
Iroda: B230

Fogadóóra:

Hétfő: 9-10 óra Szerda: 15 óra 30 - 16 óra 30 között.

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább