Orosdy Béla | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Dr. Orosdy Béla

A hetvenes évek óta foglalkozik a marketingtervezés koncepcionális és metodikai, valamint a piackutatás módszertani kérdéseivel. A nyolcvanas években ez kiegészült a piactörténelem és a marketing makro- illetve mikroökonómiai vonatkozásainak tanulmányozásával.

Az interaktív képzési metodikák alkalmazását, mindenekelőtt az esettanulmányok feldolgozására és szituációjátékokra alapozott felsőfokú képzés hatékonyságát - a Budapesti Közgazdaság-tudományi Egyetem, a Magyar Marketing Szövetség és a Magánvállalkozásokat Fejlesztő Központ Alapítvány által megrendezett 1995. évi "Esettanulmány-pályázaton" elért első helyezése díjaként - az University at Buffalo Management School (SUNY) egy hónapos USA-beli ösztöndíjának segítségével is módja volt tanulmányozni.

A gyakorlati témakörök közül a marketingpszichológia, a marketingkommunikáció (reklám-, PR- és arculat) tervezése és a politikai marketing áll érdeklődése homlokterében. Vállalati-intézményi megrendelésre – a fentiek mellett – elsősorban a marketingstratégia készítés és a Public Relation stratégiaépítés, valamint a fogyasztói elégedettség- és lojalitás felmérések, valamint fókuszcsoport-vizsgálatok területén tevékenykedik.

Marketing és Turizmus Intézet

Email: orosdy@ktk.pte.hu

Fogadóóra:

E-mailben előzetes egyeztetés alapján!

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább