2018 | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Kedvezőbb pontszámítás a Campus Mundi Programban!

Kitűnő hír azoknak a hallgatóknak, akik a Campus Mundi program segítségével terveznek tanulmányaik alatt külföldi tapasztalatot szerezni.

A külföldi részképzést a Tempus bővítette a freemover részképzés lehetőségével.

Ez a változtatás arra nyújt esélyt a hallgatóknak, hogy olyan intézményt is megadhassanak a jelentkezéskor, ahol még nincs kölcsönös együttműködés a küldő és a fogadó intézmény között, tehát a pályázó saját maga kereshet fogadó egyetemet.

Endeli Katalin sze, 02/21/2018 - 10:12 0 Attachment(s) Tovább

Lezajlott az első TEDx Pécs

2018. február 15-én tartották az első TEDx Pécs rendezvényt, amit a szervezők nagy örömére hatalmas érdeklődéssel fogadtak a pécsiek. Az élethosszig tartó kíváncsiság címet viselő esemény ötlete néhány Pécsiközgázos hallgató fejéből pattant ki, és legnagyobb büszkeségünkre egészen a megvalósításig jutott. A konferencián hét előadó – köztük két oktatónk Törőcsik Mária és Vörös József – gondolatait hallgathattuk meg és vihettük haza magunkkal. A rendezvényen két szekcióban folytak az előadások felfedezés és jövő címmel.

László Nóra Lilla p, 02/16/2018 - 15:29 0 Attachment(s) Tovább

Hétvégi érettségi felkészítő matematikából

Endeli Katalin cs, 02/15/2018 - 13:05 0 Attachment(s) Tovább

Úton az EPAS akkreditáció felé

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara 2016-ban csatlakozott a nemzetközi European Foundation for Management Development (EFMD) non-profit szervezethez, hogy a Business Administration alapszakos képzésének EPAS/ EFMD programme accreditation system elnevezésű akkreditációt megszerezze. A folyamat több évet vesz igénybe, melynek az egyik sarkalatos pontja az úgynevezett Data Sheet elkészítése és beadása. Az elmúlt időszakban a kar szervezeti egységeinek együttes munkája révén sikerült ezen dokumentumot összeállítani, amit a tavaszi EFMD elnökségi ülésen fogunk benyújtani.

László Nóra Lilla cs, 02/15/2018 - 11:41 0 Attachment(s) Tovább

Nemzetközi Orientációs Hét (2018. 02.05-09)

A PTE KTK Külügyi Iroda szervezésében sikerrel zajlott le a 8. Orientációs Hét, melyet minden szemeszterben  a karra részismereti- vagy teljes képzésre érkező nemzetközi hallgatók számára szervezünk a PTE KTK HÖT és az ESN Pécs közreműködésével. A most megérkezett 32  cserehallgató aktívan részt vett a programokon, s ugyanez mondható el mintegy tucat a mester szintű tanulmányait megkezdő hallgatónkra.

László Nóra Lilla h, 02/12/2018 - 13:00 0 Attachment(s) Tovább

ÚJRA 5LET OULET ötletverseny a PTE-n

Van egy jó ötleted, és meg is valósítanád? Élj a 2 milliós lehetőséggel, és jelentkezz az 5LET OUTLET versenyre!

A sikeres ötletek bekerülnek a Simonyi Inkubációs Programba, ahol az ötletgazdák 2 millió Ft értékű tanácsadási csomagot (belső mentor, 4 workshop, tematikus előadások, globális inkubációs platform, oklevél a kurzus teljesítése estén) használhatnak fel munkájukhoz.

Endeli Katalin k, 02/06/2018 - 12:03 0 Attachment(s) Tovább

Több százan érdeklődtek a Pécsiközgáz képzései iránt

Több száz felvételiző diákot és szülőt köszönthettünk a január 30-án megrendezett nyílt napon, melynek fókuszában a 2018. szeptemberben induló felsőoktatási szakképzések, alap- és mesterképzések álltak.

Számos városból érkeztek felvételizők a tájékoztatóra, legnagyobb arányban a régióból látogattak el hozzánk, de voltak olyan pesti felvételizők is, akik az Educatio Kiállításon hallottak után döntöttek úgy, hogy leutaznak Pécsre.  

Endeli Katalin cs, 02/01/2018 - 14:36 0 Attachment(s) Tovább

I. Nemzetközi Turizmusmarketing Konferencia

2018. március 23-án a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának Marketing és Turizmus Intézete első alkalommal rendezi meg a Nemzetközi Turizmusmarketing Konferenciát.

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy jelentős számú oktatót, kutatót, gyakorlatban dolgozó kollégát tudhatunk vendégeink között. Fontos törekvésünk, hogy teret adjunk a kutatásban, az oktatásban résztvevők és a gyakorló szakemberek közötti kapcsolat erősítéséhez, az inspiratív és konstruktív diskurzusok kialakításához, nyolc magyar és egy angol nyelvű szekcióban.

Endeli Katalin cs, 02/01/2018 - 12:12 0 Attachment(s) Tovább

Alma Mater Ösztöndíjprogram - Pályázati kiírás

A Közgazdaságtudományi Kar vezetése a 2017/2018-as tanév II. félévére is meghirdeti Pécsiközgáz Alma Mater Ösztöndíj Programját.

Endeli Katalin h, 01/29/2018 - 08:53 0 Attachment(s) Tovább

Ponthatárok! 2018 februári kezdéssel meghirdetett szakok

Kedves Felvételiző!

Karunk is közzéteszi honlapján a 2018 februári kezdéssel meghirdetett alap- és mesterszakjainak felvételi ponthatárát ponthatárát. Reméljük pontjaid alapján te is bejutottál megpályázott képzésünkre és februárban téged is köszönthetünk a Pécsiközgáz campus-án. 

Endeli Katalin cs, 01/25/2018 - 08:52 0 Attachment(s) Tovább

Nanjing Field School, 2018. március 24-30

A PTE KTK örömmel invitálja BSc és MSc programokon tanuló hallgatóit, hogy vegyenek részt az 1. Nanjing Field School-on, amelyet kiemelt kínai partnerintézményünkkel a Nanjing Audit University-vel közösen szervezünk. Az egyhetes program kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a résztvevők közvetlen tapasztalatokat gyűjtsenek a kínai üzleti életről, az ország kultúrájáról és társadalmáról.

Részletek (az angol nyelvű) pályázati kiírásban találhatóak >>>     

Endeli Katalin k, 01/23/2018 - 19:27 0 Attachment(s) Tovább

Január 30-án ismét nyílt nap!

Karunk 2018. január 30-án (kedden) 9 órától Nyílt Napot tart a 2018. szeptemberben induló felsőoktatási szakképzésekről, alap- és mesterképzésekről, így azoknak sem kell elkeseredniük, akik lemaradtak a decemberi nyílt napról. 

A délelőtti felvételi tájékoztatót délután pályaorientációs és grafológiai tanácsadás követi. A tanácsadás mellett szabadon látogatható órákat is meghirdetünk, hogy az érdeklődők bepillantást nyerhessenek a karon folyó oktatás kulisszái mögé. 

Endeli Katalin sze, 01/10/2018 - 09:20 0 Attachment(s) Tovább

Felvételi a Pécsiközgázon

 

Kedves Felvételiző!

Karunk a hagyományokhoz híven idén is (2018. szeptemberi kezdéssel) meghirdeti népszerű üzleti és gazdasági felsőoktatási szakképzéseit, alapképzéseit és mesterképzéseit. Az idei évben azonban két szakkal – a turizmus-vendéglátás angol alapszakkal és a gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés osztatlan szakkal is kibővíti képzési kínálatát, eleget téve ezzel felvételizők és a munkaerőpiaci szereplők igényeinek.

Endeli Katalin k, 01/09/2018 - 15:28 0 Attachment(s) Tovább

NKFIH kutatási és posztdoktori témapályázatok 2018 (OTKA)

 

Az év elején meghirdette az NKFIH a kutatási témapályázatokat (régi neve: OTKA). Az aktuális kiírások itt találhatóak. 

Aki tervezi az indulást, kérem olvassa el a releváns felhívást, majd keresse Rácz Gábort.

Endeli Katalin k, 01/09/2018 - 13:47 0 Attachment(s) Tovább

Az idei év első nemzetközi publikációja

Az International Journal of Business Performance Management hasábjain megjelent cikk a radikálisan változó, globális világban felmerülő árazási kérdéskörökkel foglalkozik, elsősorban azzal, hogy milyen technikák révén képes a vevő vagy az eladó nagyobb részt kihasítani magának az úgynevezett termelői/fogyasztói többletből.

A cikk ide kattintva érhető el.

Gábor Rekettye; Jonathan Liu: The present state of the game ‘hide and seek’ in pricing

Nagy Ákos szo, 01/06/2018 - 12:52 0 Attachment(s) Tovább

Hogyan tovább? szülői fórum

Pályaválasztási dilemmák - hogyan tovább?

Endeli Katalin cs, 01/04/2018 - 14:29 0 Attachment(s) Tovább

Quantum Decision Theory Workshop 2018

Ahogy az az esemény honlapján olvasható, számos nemzetközi szaktekintély elfogadta meghívást és remek programnak ígérkezik a rendezvény.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak a PAB Székházban.

 

A részletes program a következő:

 

Wednesday, 3 January

Nagy Ákos k, 01/02/2018 - 23:55 0 Attachment(s) Tovább

Sikerekben és egészségben gazdag, boldog új évet kívánunk!

Egy pohár Újévi köszöntő!

Nagy Ákos k, 01/02/2018 - 21:13 0 Attachment(s) Tovább

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább