Biztonságos Internet verseny: „A jobb internet közös ügyünk!” | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar
Hallgatói és diákszervezeti pályázatok - Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciuma http://palyazatmenedzser.hu/2014/12/13/biztonsagos-internet-verseny-palyazat-rovidfilm-animacio-vagy-riport-keszitesere/ Általános iskolások, középiskolások és a felsőoktatásban részt vevő hallgatók

A Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciuma a 2015-ös Biztonságosabb Internet Nap alkalmából versenyt hirdet a hazai középiskolások és felsőoktatásban részt vevők számára rövidfilm, animáció vagy riport készítésére.

A verseny célja, hogy a fiatalokat, „digitális bennszülötteket” motiválja médiatartalmak előállítására a biztonságos internet témájában és ezáltal hívja fel a figyelmet az internet számtalan lehetőségére és lehetséges veszélyeire.

A pályamunkák elkészítésekor fontos szem előtt tartani, hogy az alkotásokat később felvilágosító, figyelemfelkeltő céllal szeretnénk terjeszteni.

Ki jelentkezhet?

Három korcsoportban várjuk a jelentkezőket.

  • Általános iskola felső tagozatos tanulók (5-8. évfolyam)
  • Középiskolai tanulók (9-12. évfolyam)
  • Felsőoktatásban részt vevő hallgatók (elsősorban, de nem kizárólag a következő szakok hallgatóit várjuk: kommunikáció és médiatudomány; mozgóképkultúra és médiaismeret tanár; filmtudomány; szabad bölcsészet; videotechnikus; mozgókép-film- és televíziórendező szakirány stb.)

Csapatlétszám: legfeljebb 3 fő, de egyéni versenyzőket is várunk!

Mivel lehet pályázni?

Három kategóriában várjuk az alkotásokat.

  • Rövidfilm
  • Animáció
  • Riportfilm

Időkorlát: 3 perc

Témakörök

1) „Kreatív internet”: Mi mindenre jó az internet? Hogyan segíti a mindennapi életünket és hogyan segíthet, ha baj van?

2)  „Felelős mobilozás”: Hogyan válasszunk alkalmazásokat, eszközöket; hogyan tartozunk felelősséggel a létrehozott tartalmak iránt? Mi történhet egy selfievel avagy nyomon követhetőek vagyunk-e telefonunk által?

3) „Hozzunk létre egy jobb internetet közösen”: A témához kapcsolódó, de az előző kategóriákhoz nem tartozó ötleteiteket várjuk ebben a kategóriában!

A beérkezett munkákat szakmai zsűri fogja elbírálni. A kategóriák győztesei értékes nyereményekkel gazdagodnak, továbbá meghívást nyernek a Biztonságosabb Internet Nap központi rendezvényére, ahol egy kerekasztal-beszélgetésen vehetnek részt az IT szakma jeles képviselőivel közösen. Ennek időpontja 2015. február 10. kedd, Budapest. A részletekről a nyerteseket korábban értesíteni fogjuk!

vasárnap, január 18, 2015

Határidők:

Jelentkezési határidők: 2015. január 18.

Beküldési határidő: 2015. január 31. éjfél

A verseny eseményeit a Saferinternet Magyarország FB-oldalon követhetitek, pályamunkáitokat pedig a sip@gyermekmento.hu címre várjuk! A tárgyban szerepeljen a verseny szó és a csapat neve!

Eredményhirdetés: 2015. február 10. (A nyerteseket korábban értesíteni fogjuk!)

Díjátadás: Budapest, 2015. február 10. 

Internet verseny

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább