Mátyás Judit - A tanulási stratégiák és a szaknyelvfordítás mestere | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Mátyás Judit - A tanulási stratégiák és a szaknyelvfordítás mestere

 

Dr. Mátyás Judit
A tanulási stratégiák és a szaknyelvfordítás mestere

A Pécsi Tanárképző Főiskolán nemzetiségi német-magyar szakon végeztem 1985-ben, majd 1994-ben a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar német irodalom és nyelv szakán szereztem alapdiplomát. Ezt követően kerültem a Pécsiközgázra, ahol MBA képzés által marketing menedzseri végzettséget szereztem 2004-ben. Doktori képzésemet a Bölcsészettudományi Karon végeztem alkalmazott nyelvészetből.

A mentorprogram során a következőkben tudok Neked segíteni:

  • német szakfordítás, források, irodalmak keresése
  • német nyelvű szakszövegek értő olvasásának technikái
  • szakmai/üzleti nyelvoktatás
  • tanulási technikák elsajátítása
  • üzleti kommunikáció

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább