Via Futuri 2014 Nemzetközi Konferencia, Fenntarthatóság – Versenyképesség – Regionális fejlődés | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Via Futuri 2014 Nemzetközi Konferencia, Fenntarthatóság – Versenyképesség – Regionális fejlődés

Varga József k, 09/16/2014 - 12:12

Via Futuri Nemzetközi Konferencia Fenntarthatóság Versenyképesség Regionális fejlődés Elméleti kutatások gyakorlati alkalmazások

Via Futuri 2014 Nemzetközi Konferencia Fenntarthatóság – Versenyképesség – Regionális fejlődés Elméleti kutatások, gyakorlati alkalmazások Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar, Pécs, Magyarország 2014. november 27-28.

A konferencia az Európai Unió által támogatott Energiatermelési, energiafelhasználási és hulladékgazdálkodási technológiák vállalati versenyképességi, városi és regionális hatásainak komplex vizsgálata és modellezése című TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0058 azonosító számú projekt záróeseménye. A projekt alapvető célja az volt, hogy komplexen vizsgálja és modellezze a különböző energiatermelési, fogyasztási és hulladékgazdálkodási technológiák hatásait a vállalati versenyképességre és a regionális fejlődésre. A kutatási projekt 5 tématerületet foglalt magában. Amellett, hogy a résztvevők a konferencia során megismerkedhetnek ennek az 5 részkutatásnak a legfontosabb eredményeivel, megvitathatják egymással a fenntarthatóság, versenyképesség és regionális fejlődés témák aktuális kérdéseit, tendenciáit, tudományos és gyakorlati eredményeit.

Olyan elméleti és gyakorlati szakemberek jelentkezését várjuk a konferenciára, akik az alábbi témákban kutatásokat folytatnak:

 • energetika és környezeti fenntarthatóság
 • vállalati versenyképesség
 • makroökönómiai és regionális modellezés
 • regionális fejlődés
 • társadalom és fenntarthatóság
 • Emberi erőforrás menedzsment (versenyképesség és fenntarthatóság témákhoz kapcsolódva)

Kérjük a kutatások legfeljebb 300 szavas angol, vagy magyar összefoglalóját küldjék el 2014.09.22-ig  emailben Rácz Gábornak (raczgabor@ktk.pte.hu), illetve az emberi erőforrás menedzsment témákhoz kapcsolódó összefoglalókat pedig Balogh Gábornak (baloghg@ktk.pte.hu). Az elfogadással kapcsolatos döntések a beküldéstől számított 4 héten belül várhatóak. A kiválasztott tanulmányok a Marketing és Menedzsment folyóirat különszámában fognak megjelenni. A plenáris előadások és a részletes program szervezés alatt.

Konferencia Program - letöltés

Fontosabb információk:

Absztrakt, összefoglaló (max. 300 szó) beküldési határideje:

2014. szeptember 22.

Absztrakt elfogadási határideje: 2014. október 15.

Konferencia nyelve: magyar/angol

Részvétel:

részvétel ingyenes, regisztrációhoz kötött

Helyszín:

Pécsi Tudományegyetem
Közgazdaságtudományi Kar
7622 Pécs, Rákóczi út 80., Magyarország

Időpont:

2014. november 27.-28.

Webcím és jelentkezési lap:
http://ktk.pte.hu
http://energia.pii.pte.hu
https://docs.google.com/forms/d/1zBZSen-WzTAziC7sCT_IWtLg_CBXRNeZc6oG_Di1Ivo/viewform                                     

Szervező Bizottság:

 • Prof. Dr. László Szerb
 • Dr. habil. Karoliny Mártonné
 • Dr. habil. Tibor Kiss
 • Prof. Dr. Mária Törőcsik
 • Dr. habil. József Ulbert
 • Prof. Dr. Attila Varga

Konferenciakötet cikkeinek formai követelményei:

8 +/- 2 oldal A4, másfeles sorközzel (mindent beleértve - képek, grafikonok, hivatkozások stb.)
12-es betűméret, Times New Roman típus, 1,5 sorköz.
Tartalma: Cím, szerző, szerző munkahelye (egyetem, kutatóintézet, cég stb.), legfeljebb fél oldal absztrakt, cikk.
Elküldési határidő: 2014.11.27.
Elküldés: raczgabor@ktk.pte.hu címre

A Pécsi Tudományegyetem a konferencia résztvevőinek az alábbi szállásokat ajánlja:

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább