Simonyi Nyári Egyetem | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Simonyi Nyári Egyetem

Varga József cs, 06/25/2015 - 07:53

simonyi nyári egyetem Ohio University

A Pécsiközgáz és az Ohio Egyetem által szervezett Simonyi nyári egyetem idén - június 8.-án - immáron 11. alkalommal indult el a karon. Összesen 23 diák vesz részt a programon és köztük pusztán 9 a magyar hallgató. Az Egyesült Államokból 5-en, Botswanaból szintén 5-en illetve számos országból beleértve Hollandiát, Franciaországot, Ghánát és Törökországot érkeztek hozzánk.

Jelenleg két amerikai professzor vesz részt a programban. De egy botswanai látogató, illetve a továbbiakban számos vendégprofesszor és Simonyi alumni is segítségére lesz Kia Goleshorkinak illetve Thom Luce professzornak a nyári egyetemen.

A diákok 10 projekten dolgoznak. Mindenki egyszerre több projekten dolgozik, annak érdekében, hogy minél szélesebb körű tapasztalattal gazdagodhasson. A teljes programidőszak (6 hét) során várhatóan 22 projekt kerül majd feldolgozásra. Büszkén kijelenthetjük, hogy a regió vállalkozásain, non-profit szervezetein kívül, a Simonyi BEDC tavaszi programján részvevő ötletek is helyet kaptak.

Idén érdemes továbbá kiemelni a botswanai egyetemmel alakuló együttműködési kapcsolatot, amely nagyon fontos nemcsak a Pécsiközgáz, hanem az egész egyetem életében.

A tanulás mellett természetesen számos lehetőség (borkóstolók, közös estek, stb.) nyílik megismerni egymást és felfedezni a kulturális sajátosságokat, különbségeket.

Egyben buzdítani is szeretnénk Mindenkit, aki még nem vett részt hasonló kezdeményezésben, hogy éljen e lehetőséggel a következő alkalommal!

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább