10 éves a JPKSZ!

Varga József p, 03/17/2017 - 08:59

2017 március 13-án volt 10 éve annak, hogy a PécsiKözgáz 42 lelkes hallgatója a Univ Kollégium 5. emeletén összeadta hitét-akaratát és (újra/meg)alapította a Janus Pannonius Közgazdasági Szakkollégiumot. Napjainkra a PTE KTK nappalis hallgatóinak ugyan kis százalékát magában foglaló szervezet biztosítja a Kar számára releváns hallgatói kiválósági teljesítmények közel 60-70%-át. A JPKSZ és rendezvényei a kari közélet szerves részévé váltak, ráadásul a végzett szakkollégisták közül számos oktató-kutató kollégánk is kikerült. Az akkreditált szakkollégiumok között mára a „Janus” elismert márkává vált.

Rideg András – a jelenlegi szakkollégiumi elnök – szavait idézve: „A szervezet prosperálása (sőt, alapvetően létezése) azonban nem csak a tagok érdeme, hanem helyénvaló köszönetet kell mondanunk  a mindenkori kari vezetésnek, akik céljainkat infrastruktúrával, pénzzel és számos egyéb módon támogatják, emellett a kar minden oktatójának, akik a szakkollégiumi kurzusrendszer működtetésében most vagy a múltban közreműködtek és a Kar nem oktató kollégáinak is, akik számunkra rendszeresen technikai, gazdasági, pályázati, adminisztratív és egyéb ügyekben segítséget nyújtanak. A folytatásban is a hallgatói kiválósági pillér fejlesztésén fogunk dolgozni és ehhez továbbra is szükségünk lesz Mindenki támogatására.”

A Pécsiközgáz nevében Boldog Születésnapot és további sikeres éveket kívánunk!

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább