Pécsi Pénzügyi Napok | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécsi Pénzügyi Napok

Esemény ideje: 2017-03-30 (Egész nap) - 2017-03-31 (Egész nap)

2017. március 30-31-én,

a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara és a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete

közös szervezésében,

szakmai szervezetek a Magyar Közgazdasági Társaság, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara, a PENTA UNIÓ Zrt., a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete, a Penta Akadémia Alapítvány és Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával megrendezésre kerülő

XI. Pécsi Pénzügyi Napokra.

A kétnapos rendezvény plenáris ülésein a monetáris és a fiskális rendszer aktuális kérdéseit vizsgáljuk a magyar adórendszer és bankrendszer aspektusából.

A plenáris üléseken a magyar adórendszer továbbfejlesztésének munkálatainak állásáról, az új adózás rendjéről szóló törvénytervezetről és az ÁFA adótervezési kérdéseiről a legautentikusabb előadóktól kaphatunk információkat. A minden szakembert és adózót érintő új kiválasztási és ellenőrzési gyakorlattal a NAV egyik legnépszerűbb előadója ismertet meg bennünket.

A második napon a tőkepiacot vesszük górcső alá, vizsgáljuk többek között a büntetőjogi kockázatokat és a felügyelet által kidolgozott új módszertani eszközöket, amellyel igyekeznek a kockázatot csökkenteni. Az értékpapír tőzsde kiugró eredményeinek elemzését és a jövőben várható tendenciák bemutatására a tőzsde vezetőjét kértük fel.

A konferencia részvétel a PTE-KTK oktatói, hallgatói számára DÍJMENTES.

Programterv megtekintése (pdf)

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább