A Simonyi IVP helyi fordulójának eredményei | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

A Simonyi IVP helyi fordulójának eredményei

Varga József p, 04/07/2017 - 13:20

pte IVP simonyi International Video Pitch

Lezárult a Simonyi Üzlet- és Gazdaságfejlesztési Központ által szervezett, 8000 USD összdíjazású International Video Pitch Competition helyi fordulója.

A verseny hat külföldi egyetemmel közösen kerül lebonyolításra. A projektgazdák 2 perces videóban és egyoldalas összefoglalóban mutatják be projektjeiket, amelyeket minden helyi forduló esetében háromfős szakértői panel bírál el. A hét egyetemről érkező (összesen 46) pályázat a külön erre a célra létrehozott http://ivpitch.pte.hu/ portálra került fel.  

A benyújtott pályázatok egyetemenkénti megoszlása a következőképpen alakult:

 • College of Wooster: 13
 • University of Pécs:  16
 • Ohio University: 5
 • Osijek University: 6
 • Swansea University: 2
 • University of Leeds: 1
 • Insituto Politécnico de Castelo Branco: 3

A PTE-n az első két helyezett:

 1. helyezett: Vimage:
  csapattagok: Czigler Eniko, Czigler Zsolt, Czigler Andras, Horvath Gabor, Harmouche Ahmed, Gaal Adrian, (PTE KTK),
 2. helyezett: Moment:
  csapattagok: Rigó Gergő (PTE KTK), Schoblocher Martina (PTE KTK), Fritz Norbert (PTE TTK), Simon Bálint (PTE BTK),  Kovács Sándor (PTE KTK), Kopa Marcell (PTE BTK),

A verseny folytatódik, a PTE-s csapatok nemzetközi szinten a partnerintézmények legjobbjaival mérkőznek meg. A következő fordulóban értékelést egy vegyes bizottság végzi majd, aminek tagjait a résztvevő egyetemek delegálják.

Lehetőség van a „Legnépszerűbb projekt” kategória megnyerésére is, amit a legtöbb közönség szavazatot kapó projekt érdemel majd ki.

Buzdítunk tehát mindenkit, hogy szavazatával és a videók megtekintésével támogassa a PTE-s projekteket.

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább