Komlósi Sándor és Mellár Tamás részesültek a MOT és a GMT idei elismeréseiben

Varga József cs, 06/15/2017 - 12:24

A Bolyai János Matematikai Társulat (BJMT) szervezésében a napokban került megrendezésre a XXXII. Magyar Operációkutatás Konferencia. A Társulat a szakmai rendezvényt a Magyar Operációkutatási Társaság (MOT) és a Gazdaságmodellezési Társaság (GMT) társszervezésével valósított meg. A rangos eseményen Karunkat több mint 10 oktató és kutató képviselte, akik az alábbi témákban tartották meg előadásukat: 

  • Bessenyei István, Hartung Katalin: A kék gazdaság elvei szerin működő vállalatok optimális erőforrás-allokációja
  • Borgulya István: Egy evolúciós valószínűségi-modell a 2D hátizsák problémára guillotine feltétellel
  • Kiss Tibor: Egy termelőüzem ökológiai szempontú tervezése
  • Mellár Tamás: A potenciális kibocsátás, útfüggőség és hiszterézis-hatás
  • Pintér Miklós: Kockázatelosztási játékok nukleolusza
  • Sebestyén Tamás, Longdauer Dóra: Hálózati szerkezet, endogén preferenciák és egyensúly egy egyszerű cseremodellben
  • Vörös József, Rappai Gábor, Hauck Zsuzsanna: A folyamatminőség javításának sorozatnagyságra gyakorolt hatásáról JIT környezetben, béta eloszlást követő kapacitáskihasználás esetén

A rendezvény apropója lehetőséget teremtett arra, hogy a szakterültek nagyjai elismerésben részesüljenek, így Dr. Komlósi Sándor az Magyar Operációkutatási Társaság Egerváry Jenő emlékérmét, Dr. Mellár Tamás pedig a Gazdaságmodellezési Társaság Krekó Béla díját vehette át. Szívből gratulálunk oktatóinknak a szakmai elismeréshez és további sikeres munkát kívánunk!

A konferencia részletes programja és absztrakt kötete is elérhető.

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább