Országgyűlési Gyakornoki Program 2017/2018. | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Országgyűlési Gyakornoki Program 2017/2018.

Varga József sze, 07/19/2017 - 09:30

Immáron 16. alkalommal kerül meghirdetésre az Országgyűlési Gyakornoki Program.

A 2017/2018-as tanévben, az egyetemi és főiskolai hallgatók részére meghirdetett program célja, hogy a résztvevők megismerjék az Országgyűlési hivatali szervezetét és működését, és közvetlen betekintést nyerjenek a törvényalkotási folyamat részleteibe.

A programban 14 hallgató vehet részt 2017.októbertől 2018. márciusig.

A felvételt nyert hallgatók díjazásban részesülnek, amelynek összege:

  • fővárosi felsőoktatási intézményben folytatott tanulmányok esetén havi (bruttó) 35.000 Ft
  • vidéki felsőoktatási intézményben folytatott tanulmányok esetén havi (bruttó) 50.000 Ft

A pályázat beküldésének határideje: 2017. szeptember 6.

További részletek a pályázati feltételekről és a jelentkezés módjáról ide kattintva olvashatók.

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább