A tábortűzről sem tudod levenni a szemed… - Pécsiközgázos hallgató ötletéről írt a Forbes | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

A tábortűzről sem tudod levenni a szemed… - Pécsiközgázos hallgató ötletéről írt a Forbes

Nagy Ákos sze, 08/02/2017 - 22:30

vimage Czigler Zsolt Forbes simonyi

„Cinemagraphot készíteni alapvetően macerás, de néhány pécsi fiatal kitalált rá egy egyszerűsített módszert. A bétatesztelés alatt álló Vimage app máris több díjat nyert, a felhasználók és a befektetők is érdeklődnek.”

A Vimage megszületése Czigler Zsolt nevéhez köthető, aki testvérével, Czigler Enikővel (szintén karunkon tanult) és csapatával már az applikáció béta tesztelésén dolgozik.

Ahogy olvashatjuk a cinemagraph ötlete a fotós Jamie Beck és a webdizájner Kevin Burg neveihez köthető, akik fel szerették volna „dobni” divatfotóikat egy kis mozgással. „Fontos, hogy miközben fényképről beszélünk, nem mondunk teljesen igazat: a cinemagraphok alapja legtöbbször nem fotó, hanem videó, amelynek a nagyobb részét kimerevítik, és csak egy kis részét hagyják mozogni. Az előállításához szükséges profi kamera, állvány, megfelelő szoftver és relatíve sok idő. Ezen változtathat a folyamatot leegyszerűsítő Vimage app. Az applikáció képes arra, hogy különböző mozgó effektekkel egészítse ki a felhasználó fotóját.

Zsolt és csapata megnyerték már ötletükkel Simonyi Üzlet- és Gazdaságfejlesztési Központ inkubációs programjának Final Pitch-én a Profit díjat, az International Video Pitch nevű rendezvény magyar, majd nemzetközi fordulóját, amellyel 1500 dollár nyeremény is járt, a Hiventures kockázati tőkealap által rendezett Startup Campus pitch-versenyét is.

Az applikáció eddigi sikereihez gratulálunk és szívből kívánjuk, hogy minél előbb elterjedjen a felhasználók között. Aki ki szeretné próbálni annak ajánljuk a http://vimageapp.com/hu/ oldalt.

Forrás: Forbes

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább