A nemzetközi PhD program legújabb hírei – sikeres védések | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

A nemzetközi PhD program legújabb hírei – sikeres védések

Nagy Ákos h, 10/30/2017 - 13:07

A Közgazdaságtudományi Kar nemzetközi PhD programján újabb hallgató fejezte be eredményesen tanulmányait 2017. október 17.-én.

Irina Canco „The contribution of decision making methods to business success” című doktori értekezését védte meg sikeresen.

A bíráló bizottság tagjai voltak:

  • Elnök:            Dr. habil Temesi József egyetemi tanár
  • Titkár és tag:  Dr. habil Kovács Kármen PhD egyetemi docens
  • Tag:               Dr. John R. Schermerhorn professor emeritus
  • Bírálók:          Dr. habil Gelei Andrea egyetemi tanár
  • Dr. Komlósi Sándor professor emeritus

 

2017. október 19-én pedig a nemzetközi PhD program hallgatói közül négyen mutatták be kutatási terv javaslatukat:

  • Mr. Ahmet Murat Yetkin, “Determinants of Foreign Direct Investment: The Case of Turkey”
  • Mr. Kristian Kremer, “HR Analytics: Empirical studies on the role of analytics in the HR function”
  • Mr. Adeolu Dairo, “Revenue optimization through digital marketing and analytics – a fuzzy approach in mobile telecommunication space”
  • Ms. Ninjin Bolortsogoo , "A method/model to enhance emerging country financial information/reporting transparency for publicly listed companies: Context of Mongolian stock exchange"

A „proposal defense” fontos mérföldkő a PhD hallgatók tudományos előre haladásában. A nyilvános előadáson elhangzott vélemények és javaslatok segítik a hallgatót kutatásában. A véleményező bizottság döntése alapján továbbá információt kapnak a jelöltek a javasolt kutatási irány helyességéről is.

A doktori folyamatban most résztvevő hallgatók valamennyien egyhangú jóváhagyást kaptak kutatásuk folytatására. 

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább