Az MTA PAB legmagasabb elismerésében részesült Vörös József | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Az MTA PAB legmagasabb elismerésében részesült Vörös József

Nagy Ákos k, 11/07/2017 - 22:00

Pécsett kezdődött meg a Magyar Tudomány Ünnepe amelyen számos díj és kitüntetés került átadásra.

 

Az MTA Pécsi Területi Bizottsága legmagasabb díját, a PAB Ezüst Plakettjét Vörös József, az MTA levelező tagja, a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának egyetemi tanára kapta.

Az elhangzott méltatás szerint "tudományos munkássága elsősorban a vállalati gazdálkodás modellezésére és elemzésére, a matematikai gazdálkodástanra irányult. A pénzbefektetések kezdeti elemzése felől érdeklődése fokozatosan a termelési képességek flexibilitásának kérdése felé fordult. Akadémiai szerepvállalása, kiváló kutató és oktató munkája mellett több évtizede lelkiismeretes tudományos közéleti munkát végez. Tudományos munkássága nemzetközi szinten is kiemelkedő. 2012-ben Akadémiai Díjban, 2016-ban Széchenyi díjban részesült."

 

Az újabb nagyszerű elismeréshez szívből gratulálunk az egész kar nevében!

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább