Hosszú évek után újra itthon a Dr. Papp László Számvitel Verseny vándorkupája | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Hosszú évek után újra itthon a Dr. Papp László Számvitel Verseny vándorkupája

Endeli Katalin p, 11/10/2017 - 13:37

Tízedik alkalommal került megrendezésre a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi  Kara  és a Janus Pannonius  Közgazdasági  Szakkollégium közös szervezésében a  Dr. Papp László Számvitelverseny.

A verseny tisztelgés Dr. Papp László emléke és munkássága előtt, aki a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának egyik alapítója, a Kar dékánja, a Számvitel Tanszék vezetője, a Pécsi Tudományegyetem  gazdasági rektorhelyettese volt. 

A verseny hagyományteremtő jelleggel 2008-ban került először megrendezésre és azóta folyamatosan minden évben ősszel folytatódott a számvitel tudás összemérése a Dr. Papp László Számvitelverseny vándorkupájáért.

Az idei versenyen 15 csapat vett részt.  4 határon túli és 11 magyar oktatási intézményt képviselő csapat mérte össze tudását a külön erre az alkalomra írt esettanulmány megoldásában.

Az esetet Gulbert Ármin a Kar volt hallgatója írta a Vimage applikáció ötletét kidolgozó és fejlesztő csapatról. 

A zsűri szerint szokatlan, érdekes és kihívást jelentő eset képezte az idei év versenyfeladatát.

A 24 órás munkát követően az elődöntőben, majd döntőben prezentálták a 4 fős csapatok a megoldási javaslatukat a 13 fős zsűri előtt.

A versenyt a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának „AccuRate” csapata nyerte – igy hosszú évek után újra itthon van a verseny vándorkupája. A csapat tagjai: Krőhnung-Székely Károly Máté, Geisz András, Horváth Barnabás, Radics Ákos.

Második helyezett a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság és Gazdálkodástuodmányi Kar „Garádics” nevű csapat lett. A csapat tagjai: Géger Gyopár, Éltes Rita, Kelemen Kincső, Bálint Alexandra Teodóra.

Harmadik helyezett a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának „Partners” elnevezésű csapata lett. A csapat tagjai: Morvai Dóra, Siska Eszter, Fodor Péter, Czipczer Tamara.

A verseny győztesei értékes díjakkal gazdagodtak a Magyar Könyvvizsgálói Kamara, PwC, valamint a Végzett Pécsi Közgazdász Szakkollégisták Egyesülete jóvoltából.

A verseny különdíját, amelyet az Interauditor Kft. ajánlott fel szintén a PTE KTK „AccuRate” csapata kapta.

Köszönjük a részvételt a csapatoknak! Gratulálunk a győzteseknek!  

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább