X. Dr. Papp László Számvitel Konferencia és Verseny | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

X. Dr. Papp László Számvitel Konferencia és Verseny

Nagy Ákos cs, 11/02/2017 - 09:54

Számvitel Konferencia Verseny

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara és a Janus Pannonius Közgazdasági Szakkollégium a Magyar Könyvvizsgálói Kamara szakmai támogatásával 2008. óta rendezi meg évről – évre, immár 10. alkalommal a Számvitel Tudomány-Szakma-Oktatás Nemzetközi Konferenciát és a Dr. Papp László Számvitel Versenyt, mely rendezvényekkel Dr. Papp Lászlónak a Kar volt dékánjának, a Számvitel Tanszék vezetőjének és az egyetem volt gazdasági rektor-helyettesének kíván méltó emléket állítani.

 

Az idei konferencia fókusza a számviteli rendszerben és környezetében bekövetkezett változások és azok jelenlegi, illetve várható hatásai illetve a számvitel tudomány, a számviteli szakma és a számvitel oktatás múltja, jelene, jövője.

 

Olyan neves szakemberek tartanak majd előadást, mint például:

- Dr. Petschnig Mária Zita tudományos főmunkatárs (Pénzügykutató Zrt.)

- Dr. Kéri László politikai elemző

- Makkai Mária Felügyeleti Vezető, Állami Számvevőszék

- Dr. Pál Tibor CSc elnök,  Magyar Könyvvizsgálói Kamara, egyetemi tanár, intézet igazgató, Miskolci Egyetem, Gazdaságtudományi Kar

- Raýman János okleveles vegyészmérnök, numizmatikai szakíró

- Véry Zoltán  címzetes  egyetemi docens, Budapesti Metropolitan  Egyetem

- Szalay Imre elnök, Projekt Management Institute Magyar Tagozat, Budapest

 

A konferenciához kapcsolódóan sor kerül a X. Dr. Papp László Számvitel Versenyre is és a Sino-Hungarian International Forum nyilvános része november 7-i nap nemzetközi szekciójával közösen zajlik. Hat kínai kutató érkezik hozzánk a Nanjing Audit University-ről.

 

Az előadások nyilvánosak, a konferencián való részvétel ingyenes de regisztrációhoz kötött a http://ktk.pte.hu/node/1910 oldalon.

További információ, program és meghívó.

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább