Sikeresen lezajlott a II. ICUBERD Konferencia | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Sikeresen lezajlott a II. ICUBERD Konferencia

Nagy Ákos k, 12/05/2017 - 23:38

A Simonyi BEDC, valamint a RIERC kiválósági központ közös rendezésében múlt héten sikeresen lezajlott az immáron II. International Conference on University-based Entrepreneurship and Regional Development (ICUBERD): Theory, Empirics and Practical Implementation nemzetközi konferencia.

A konferencián több mint 150 kutató mutatta be kutatási irányait és eredményeit, mindezt 18 oktatási-kutatási intézményből és 11 országból. Az igen szép számú előadó mellett nemzetközi hírű plenáris előadók és kerekasztal panel tagok is ismertették a témához kapcsolódó aktuális kutatásaikat, fejlődési irányvonalaikat, amelyek kapcsán jövőbeli együttműködések is körvonalazódni kezdtek a KTK munkatársaival.

 

Külön öröm, hogy a konferencia során alkalom nyílt a résztvevőket megismertetni a nemrégiben a Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díjban részesülő és december 6-án ismét elstartoló International Video Pitch versennyel, valamint a Globális Inkubációs platformmal. A résztvevők elismeréssel és pozitívan fogadták mindkét kezdeményezést, amelyet a konzorciumhoz és a hálózathoz való, hazai és nemzetközi csatlakozási érdeklődés, illetve szándék is mutat.

 

A Simonyi BEDC csapata szeretné megköszönni a Kar, valamint a PTE 650 projekt támogatását, továbbá az előkészítésben és lebonyolításban résztvevő Kolléganők és Kollégák munkáját.

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább