Felvételi a Pécsiközgázon | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Felvételi a Pécsiközgázon

Endeli Katalin k, 01/09/2018 - 15:28

 

Kedves Felvételiző!

Karunk a hagyományokhoz híven idén is (2018. szeptemberi kezdéssel) meghirdeti népszerű üzleti és gazdasági felsőoktatási szakképzéseit, alapképzéseit és mesterképzéseit. Az idei évben azonban két szakkal – a turizmus-vendéglátás angol alapszakkal és a gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés osztatlan szakkal is kibővíti képzési kínálatát, eleget téve ezzel felvételizők és a munkaerőpiaci szereplők igényeinek.

10+1 érv a Pécsiközgáz mellett

2018. szeptemberi kezdéssel meghirdetett szakjaink:

Felsőoktatási szakképzések

- Gazdálkodási és menedzsment
- Kereskedelem és marketing
- Pénzügy és számvitel
- Turizmus és vendéglátás

Alapképzések

- Emberi erőforrások
- Gazdálkodási és menedzsment
- Gazdálkodási és menedzsment angol nyelven (​A Middlesex University által validált képzés)
- Kereskedelem és marketing
- Pénzügy és számvitel
- Turizmus-vendéglátás
- Turizmus-vendéglátás angol nyelven

Mesterképzések

- Marketing
- MBA (Master of Business Administration)
- Pénzügy
- Turizmus-menedzsment
- Vállalkozásfejlesztés
- Vállalkozásfejlesztés angol nyelven (​A Middlesex University által validált képzés)
- Vezetés és szervezés
- Vezetés és szervezés angol nyelven

Osztatlan képzés

- Gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés

Szakjainkról további részleteket ide kattintva érhetsz el.

Találkozz velünk, ismerd meg szakjainkat!

Január 30-án nyílt napot tartunk, így azoknak sem kell elkeseredniük, akik lemaradtak a decemberi időpontról. A délelőtti felvételi tájékoztató során bemutatásra kerül szakjaink, a közgazdász szakma, mint hivatás, továbbá a karunk és a Pécsi Tudományegyetem által kínált ösztöndíj lehetőségek.  Részletek >>>

Mi sem hiányozhatunk Magyarország legnagyobb felsőoktatási kiállításáról, az Educatio Kiállításról. 2018. január 18 és 20. között programokkal és nyereményjátékokkal várjuk a felvételizőket és szüleiket a színpad mellett található CF05 számú PTE standnál.

Külön a szülőknek is meghirdetünk egy napot, ahol bátran kérdezhetnek a felvételi eljárás szabályairól, a felsőfokú tanulmányokról és a hozzájuk kapcsolódó költségekről, támogatásokról. A szülői fórumot január 13-án 9:30-kor tartjuk a Kar 323/1-es termében.

Amennyiben nincs lehetőséged ellátogatni egyik alkalomra sem, akkor érdemes figyelned a Középiskolai Roadshow állomásait, hátha a te iskolába is ellátogatunk a közeljövőben, hogy személyesen is feltehesd kérdéseidet.

A felvételi eljáráshoz kapcsolódó legfontosabb határidőkről a Felvételi kisokosban tájékozódhatsz. Amennyiben valamilyen kérdésre nem kaptál választ, keresd Tanulmányi Osztályunk munkatársait az alábbi elérhetőségeken:

Címünk: Pécs, Rákóczi u. 80. (a Tanulmányi Osztályt a Pécsiközgáz 1. emeletén találod)
Email: felveteli@ktk.pte.hu, to@ktk.pte.hu
Telefon: (72) 501 599 / 23159, 23258, angol képzés 23372, 23135
Ügyfélfogadási idő:
Hétfő – csütörtök: 9:30-12:00 és 13:00-14:30
Péntek: 10:00-12:00

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább