Nemzetközi Orientációs Hét (2018. 02.05-09) | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Nemzetközi Orientációs Hét (2018. 02.05-09)

László Nóra Lilla h, 02/12/2018 - 13:00

A PTE KTK Külügyi Iroda szervezésében sikerrel zajlott le a 8. Orientációs Hét, melyet minden szemeszterben  a karra részismereti- vagy teljes képzésre érkező nemzetközi hallgatók számára szervezünk a PTE KTK HÖT és az ESN Pécs közreműködésével. A most megérkezett 32  cserehallgató aktívan részt vett a programokon, s ugyanez mondható el mintegy tucat a mester szintű tanulmányait megkezdő hallgatónkra.

Az immár hagyományosnak mondható programrend szerint először egy közös Kampusz és Környéke túra keretében a hallgatókkal bejártuk a Kar épületét, a dohány utcai kantint és a Központi Tanulmányi Irodát. Megtekintettük a Rektori Hivatalt, a Kodály Központot, és a Tudásközpont Könyvtárának három szintjét. Hétfőn a teljes képzésre jelentkezett hallgatóinknak Dr. Vitai Zsuzsanna és Dr. Ásványi Zsófia programvezetők tartottak ünnepélyes félévnyitót, a részképzésre érkezett hallgatókat pedig Dr. Szűcs Krisztián dékánhelyettes köszöntötte kedden.

A Bevándorlási Hivatal szerdán tartott tájékoztató előadást a tartózkodási engedélyhez szükséges teendőkről.

A csütörtöki nap a közösségépítés jegyében zajlott: koradélután kimagasló érdeklődés mellett Atanazovné Dr. Hartung Katalin oktatónk tartott Interkulturális Kommunikációs Tréninget, majd 17:00 órakor megnyitottuk a kari Jégtörő Partit. Remek hangulattal alapozta meg az estét Pinczés Milán a Táncoló Egyetem képviseletében, majd egy-egy prezentáció erejéig bemutatkozott a PTE KTK HÖT, az AEGEE, és az ESN Pécs is. Az utóbbi diákszervezetben a 2017/18 tavaszi félévben mintegy 20 hallgatónk vállalt diákmentori szerepet, akiknek támogatása és segítsége nagyban hozzájárul nemzetközi hallgatóink zökkenőmentes beilleszkedéséhez a Karon és a városban. A prezentációkat követte a „ Nagy PTE KTK KVÍZ, avagy Mire emlékszel a Kampusz Túrából?” vetélkedő, és a diákszervezetek által lebonyolított játékok. A napot terített asztal és vidám beszélgetés mellett zártuk.

Végül péntek délelőtt  a Nemzetközi Oktatási Központ tartott kedvcsináló Magyar Nyelv És Kultúra Mini-Kurzust a hallgatók számára.

Kedves Diákjaink! Érezzétek itthon magatokat a Pécsi Közgázon!  

(szöveg: Kolos Lilla – Lajkó Adrienn, Külügyi Iroda, képek: Reiner György, Marketing Iroda)

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább