Pénzügyi Tudatosság Diákfórum 2018 - Pécs | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pénzügyi Tudatosság Diákfórum 2018 - Pécs

Endeli Katalin cs, 05/10/2018 - 08:46

A hazai pénzügyi kultúra fejlesztésének alappillére az átfogó gazdasági és pénzügyi ismeretek iskolai keretek közti oktatása.

A Privátbankár.hu immáron hatodik Pénzügyi Tudatosság Fóruma 2018-ban elsősorban a diákoknak és a diákokról szól - a családi pénzügyektől a biztosításokig szakértő előadók segítségével, a fiatalok számára is könnyen befogadható előadások és izgalmas, interaktív kvízjáték segítségével járjuk körül a pénzügyek és a pénzügyi tudatosság legégetőbb kérdéseit.

A fórumon sikeres fiatal vállalkozókat kérdezünk arról, hogyan vágtak bele álmaik megvalósításába és milyen kihívásokkal találkoznak a mindennapokban; a diákok körében népszerű, százezres rajongói táborral büszkélkedő vloggereket pedig arról faggatjuk, milyen út vezet az első Youtube-videóktól a pénzkereső vállalkozói élethez.

Az esemény május 29-én kerül megrendezésre. 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

Részletes program >>> 

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább