REGA Kutatói Fórum Meghívó | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

REGA Kutatói Fórum Meghívó

Esemény ideje: 2018-05-19 09:40
Helyszín: B 323/1 terem

Meghívó

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Regionális Politika és Gazdaságtan Doktori Iskola vezetősége meghívja Önt a

2018. május 19-én 9:40 órakor kezdődő Kutatói fórumra

Helyszín: főépület III. emelet 323/1-es Telekom terem

A következő előadások fognak elhangzani a doktori iskola másodéves hallgatóitól:

  • Baczur Roland:                Piaci egyensúly tökéletlen környezeti feltételek mellett
  • Braun Erik:                      Shock Concentration in Sectoral Level Economies
  • Iloskics Zita:                     Has globalization made the world smaller from a macroeconomic point of view?
  • Murai Gábor:                  A szubjektív állapottér endogenizálása dinamikus becslőfüggvényekkel
  • Pókó Nikolett                   Duna turisztikai hasznosításának lehetőségei és a szállodahajó turizmus hatásai a Dél-Dunántúli Régióban

Az előadások után a témavezetők és a felkért bírálók értékelik a dolgozatokat, majd vitára, beszélgetésre van lehetőség.
Ezt követően az első évfolyam hallgatói a szemeszter során tett kutatási előreheladásukkal ismertetik meg a megjelenteket.

Minden érdeklődőt várunk az eseményre és kérünk az aktív részvételre.

Pécs, 2017.05.09.

                                                                                                  Dr. Varga Attila
                                                                                            a doktori iskola vezetője

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább