Pécsi professzor tankönyvéből tanulhatnak világszerte az árakról | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécsi professzor tankönyvéből tanulhatnak világszerte az árakról

Endeli Katalin sze, 06/27/2018 - 14:58

Az árak szerepe meghatározó a gazdaságban és a társadalomban. Vásárlóként mindenki a saját bőrén érzékeli az árváltozásokat, de hogy mi rejlik ezek mögött, mi alapján kerülnek a pontos árak kialakításra, már kevesebbek számára elérhető. A londoni Transnational Press gondozásában nemrégiben megjelent Pricing – The New Frontier (Árak – az új határterület) című nemzetközi tankönyv éppen ezekre a kérdésekre ad választ.

Dr. Rekettye Gábor – a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar emeritus professzorának – és Jonathan Liu – a Regent’s University London professzorának – angol nyelven írt műve nemcsak Magyarországon, hanem Japánban, Olaszországban, Spanyolországban, Franciaországban, Németországban, az Egyesült Királyságban és az USA-ban is elérhető.

A könyv legfontosabb témakörei érintik az árak központi jelentőségét alakító, az árazásra ható nemzetközi trendeket, gazdasági hajtóerőket és ezek által generált kihívásokat, a vásárlók árérzékelését és észlelését befolyásoló tényezőket, az árak költségekkel és profittal való viszonyát, és természetesen a megfelelő árkialakítás módszereit, stratégiai jelentőségű döntéseit, tippjeit, trükkjeit, mozgatórugóit.

Olyan kérdésekre kaphatunk választ számos esettanulmány, ábra és példa segítségével szemléltetve, hogy mit is jelent a „fűrészfogas” árképzés, mikor nem egyenlő a „2+2” a „3+1”-el, mi az „árdiszkrimináció”, hogyan lehet feltárni a „megegyezési tartományt” ártárgyalások alkalmával, vagy meghatározni a vásárlók által fizetendő legmagasabb és legtöbb profitot hozó vevőértéken alapuló árat.  

Dr. Rekettye Gábor pályafutása során dolgozott iparvállalatnál, a külkereskedelemben, a külkereskedelmi diplomáciában és az egyetemi oktatásban is. Munkásságát több szak- és tankönyv, illetve több mint 300 tudományos közlemény fémjelzi. Érdekesség, hogy új könyvével azonos napon jelent meg magyar nyelvű „Értékteremtés 4.0” című munkája is az Akadémiai Kiadó gondozásában, amely a termékek és szolgáltatások vevőorientált tervezéséről, fejlesztéséről és menedzseléséről szól.

A „Pricing – The New Frontier” című könyv elérhetősége: https://www.tplondon.com/books/pricing

Dr. Rekettye Gábor elérhetősége: http://ktk.pte.hu/marketing-es-turizmus-intezet/rekettye-gabor

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább