Lezajlott a 2018-as Simonnyi Summer Social Enterpreneurship Program | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Lezajlott a 2018-as Simonnyi Summer Social Enterpreneurship Program

László Nóra Lilla cs, 08/09/2018 - 13:11

2018. július 9. és 27. között került megrendezésre a Simonyi Summer Social Entrepreneurship Program, aminek keretében a University of Ohio, The College of Wooster, University of Botswana és a Pécsi Tudományegyetem hallgatói (összesen 40 fő), vegyes csoportokban, kilenc valós projekten dolgoztak.

A projektek során a Gere Hotel, Villányi Borút, Máltai Szeretetszolgálat, Y Közösségi Ház, Mevid, PTE Sport Medical Center szervezetek szakértőivel, projektgazdáival folyt a közös munka, akikkel az ősszel tovább folytatódik a most megkezdett együttműködés. A projektek rövid összefoglalója megtekinthető a netMIB platformon (http://netmib.pte.hu/problems), amely egy olyan EU-s forrásból létrehozott közösségi platform, ami vállalkozói projektek, csoportban történő fejlesztését teszi lehetővé.

Külön öröm számunkra, hogy az egyik, BABA-s hallgatónk által kezdeményezett projektre a regionális sajtó is felfigyelt. A Buddyy nevű alkalmazás lehetővé teszi a tanároknak, hogy olyan szorgalmi és gyakorló feladatokat tegyenek elérhetővé a diákok számára, melyeket saját kreativitásukkal, az éppen aktuális tananyagra szabva készíthetnek el. https://www.pecsma.hu/top/forradalmi-pecsi-alkalmazassal-tanulhatnak-jatekosan-felsosok/.

Az elmélyült szakmai munka mellett a hallgatóknak jutott ideje szabad időtöltésre is, amit videókban örökítettek meg: http://netmib.pte.hu/videos/simonyi_summer_social_entrepreneurship_progr.... A három hét során lehetőségük volt megismerni Pécset, ellátogatni Villányba, Abaligetre és Orfűre.

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább