Game of Stocks - A market simulation | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Game of Stocks - A market simulation

László Nóra Lilla sze, 09/12/2018 - 09:13

Kedves Hallgatók!

A 2018/2019-es tanév őszi félévében a Pécsi Tudományegyetem Investment Clubja a Pénzügy és Számviteli Intézettel együttműködve első alkalommal indítja útjára a Game of Stocks elnevezésű tőzsdeszimulációs versenyt.

A Game of Stocks a Pécsi Tudományegyetem Investment Clubjának virtuális tőzsdeversenye, amely szabadon választható kurzusként áll rendelkezésre a hallgatók számára, akik szeretnék ismereteiket elmélyíteni a befektetések területén.

Ebben a félévben, a hallgatók egy 10 hetes versenyben próbálhatják ki magukat a virtuális tőzsdén, valós idejű adatokon alapuló, saját befektetési stratégiájuk kidolgozásával.

 

Hogyan működik?

 • Jelentkezz a versenyre, légy részese a Game of Stocksnak!
 • Légy tagja a PTE Investment Clubjának, döntsd el, hogy kereskedő vagy elemző szeretnél-e lenni. Vegyél részt a klub heti találkozóin, beleértve a workshopokat és a meghívott előadók előadásait.
 • Teljesítsd a szabadon választható kurzusaid egyikét (C típusú tárgyak, campus credit), és szerezz 3 kreditet egy ötoldalas dokumentáció benyújtásával, miközben gyakorlati tudást szerzel.

 

Elvárások:

 • Társalgási szintű angol nyelvtudás. Mind a program során használt virtuális platform, mind a klub nyelve angol.
 • Nem szükséges előzetes pénzügyi tudás vagy tapasztalat, mivel az Investment Club tagjaként fejlesztheted pénzügyi műveltséged és tapasztalatot szerezhetsz a befektetések terén.

 

Amit ajánlunk:

 • Értékes nyeremények a hetente legjobb kereskedési eredményt elérő tagoknak (PTE ajándéktárgyak, koncertjegyek, job shadowing és gyakornoki lehetőségek stb.)

 

Hogyan tudsz jelentkezni a versenyre?

 • Keresd a „Game of Stocks: A market simulation” kurzust Neptunban a szabadon választható kurzusok és a campus kreditek között és vedd fel a tárgyat 2018. szeptember 14-ig.
 • Vegyél részt a Game of Stocks nyitóeseményén szeptember 19-én 18:30 és 20:00 között a Közgazdaságtudományi Kar B020-as termében.
 • Ha nem találod a kurzust Neptunban, vagy esetleg lemaradtál a kurzusfelvételről, úgy problémákkal, vagy bármilyen kérdéssel fordulj hozzánk bizalommal a gameofstocks@ktk.pte.hu e-mail címen.

 

Mi a PTE Investment Club?

A PTE Investment Club olyan hallgatói szervezet, amely valós pénzügyi tapasztalatot kínál a befektetési bankszektor vonatkozásában. A befektetési klubot a Pénzügy és Számviteli Intézet tudományos tanácsadói felügyelik. Az intézeti mentorok a klub szakmai támogatása és felügyelete mellett egy certificate programon történő részvétel lehetőségét biztosítják a hallgatók számára. A program célja, hogy fejlessze a hallgatók speciális kompetenciáit, melyek előnyt biztosíthatnak számukra a pénzügyi munkaerőpiacon.

Az Investment Club a hallgatók és a leendő munkáltatók közötti kapcsolatépítés céljából promóciós eseményeket is szervez. A klub célja, hogy összekapcsolja a legkiválóbb tagjait a pénzügyi piac vezető vállalataival.

 

Küldetés és jövőkép

Küldetésünk a pénzügyi műveltség előmozdítása, a hallgatók összekapcsolása a leendő munkáltatókkal és az alumni tagokkal, valamint befektetés a hallgatók jövőjébe, a befektetések és bankrendszer lehetőségeire való felkészítéssel.

Célunk, hogy olyan hallgatókat képezzünk, akik előnyökkel rendelkeznek a munkaerő piacon, továbbá képesek magas szintű befektetési elemzői feladatok ellátására, megalapozva ezáltal jövőbeni pályafutásukat.

A klub célkitűzései

 • Kapcsolatot építsen ki a hallgatók és a jövőbeni potenciális munkaadók között a workshopok lévén.
 • Kivételes elemzői készséggel rendelkező hallgatók képzése befektetési bankok számára.
 • A hallgatók felkészítése a valós befektetési és elemzési helyzetekre
 • Egy platform biztosítása, ahol a hallgatók a gyakorlatban is alkalmazni tudják elméleti tudásukat.
 • A hallgatók problémamegoldó és kommunikációs készségének javítása.

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább