Karunkon tart előadást David Audretsch, az Indiana University professzora | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Karunkon tart előadást David Audretsch, az Indiana University professzora

László Nóra Lilla sze, 11/07/2018 - 16:18

November 7. és 9 között Karunk vendége David Audretsch, az Indiana University professzora. Audretsch professzor a világ egyik legelismertebb vállalkozás-kutatója, így látogatása már csak azért is izgalmas, mert szemináriumain a kutatási terület legújabb kihívásait, irányait tudja közvetíteni a kar kutatói és hallgatói felé. A tudományos életben szerzett tapasztalata is fontos adalékkal szolgálhat a fiatal kollégáknak, hallgatóknak karrierjük tervezése szempontjából. Ezen túl Audretsch professzor kutatásai a vállalkozás, a vállalkozói ökoszisztéma, a vállalkozás és regionális fejlődés és az innováció területén egyedülálló módon illeszkednek a PTE KTK és a kar keretén belül működő a RIERC kutatói központ  kutatási profiljaihoz és az általunk oktatott PhD kurzusok tematikáihoz.

Látogatása során vendégünk találkozik a Kar és az azon belül működő RIERC kutatóközpont vezetésével, amely lehetőséget ad a Pécsi Tudományegyetem és az Indiana Egyetem (innen érkezik a meghívott) együttműködési lehetőségeinek feltérképezésére, melyek számos dimenzióban nyújthatnak fejlődési lehetőséget a jövőben kari csoportoknak (kutatási együttműködések, vállalkozásfejlesztési tapasztalatok, oktatás-szervezés), kollégáknak, hallgatóknak. Phd hallagtóink számára két szemináriumot is tart vendégünk: a terület vezető kutatójával való találkozás önmagában is kiemelt jelentőségű, a hallgatók közvetlen személyes tapasztalatot szerezhetnek egy rendkívül sikeres, a nemzetközi kutatások abszolút élvonalába tartozó előadótól, aki jelenleg is meghatározó a kutatási trendek kialakításában. A programok során a hallgatók visszajelzést kaphatnak arról, hogy saját kutatási területük mennyiben illeszkedik a világ-trendekhez. A látogatás részét képezi egy plenáris előadás is, melyet a professzor a KTK és az Ohio University közös konferenciáján tart, Vállalkozói ökoszisztémák címmel.

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább