A Közgazdaságtudományi Kar és az Ohio University közös konferenciát szervez | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

A Közgazdaságtudományi Kar és az Ohio University közös konferenciát szervez

Endeli Katalin szo, 10/27/2018 - 09:00

Innovation and Business Analytics in the Workplaces of the 21th Century

Challenges for Research, Business and Policy

Dátum: 2018. november 9-10.
Helyszín: PTE KTK; Pécs, Rákóczi út 80.

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar az Ohio University Üzleti iskolájával közösen tudományos konferenciát szervez 2018. november 9 és 10 között.

A konferencia célja kettős, egyrészről a két kar közötti hosszú, immár majdnem 30 éves együttműködési kapcsolat egy újabb találkozási pontja, másrészről pedig lehetőséget teremt a karok közötti partneri viszony elmélyítésére kutatási együttműködések létrehozásával.

A konferencia első napján a hasonló kutatási területekről érkező kollégák közös szekciókban mutatják be eredményeiket, míg a második napon tágabb tématerületek köré szerveződve olyan kerekasztal-beszélgetésekre, ötletelésekre kerül sor, melyek keretében lehetőség nyílik olyan témák és közös pontok feltárására, amelyek alapját jelenthetik közös kutatási projekteknek.

A jövőbemutató elképzelések szerint az így kialakuló együttműködésekre építve 2019-ben hasonló eseményre kerül sor az Ohio University-n.

Minden érdeklődő kollégát sok szeretettel várnak a Közgazdaságtudományi Kar és az Ohio University képviselői, kutatói a plenáris előadáson, a szekciókon és különösen a kerekasztal-beszélgetéseken!

 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 

Részletes program

Regisztráció

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább