Pécsiközgázos hallgatók sikere az idei Papp László Számvitel Versenyen Pécsen | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécsiközgázos hallgatók sikere az idei Papp László Számvitel Versenyen Pécsen

László Nóra Lilla p, 10/26/2018 - 08:59

A PTE-KTK Janus Pannonius Közgazdasági Szakkollégium immáron 11. alkalommal rendezte meg a Papp László Számvitel Versenyt. A PTE Közgazdaságtudományi Kart Győri Eszter, Kimpf Eszter, Hábel Eszter és Szabó Dorottya Anna a ConsuLadies nevű csapat tagjaiként képviselték a versenyen, ahol egy komplex esettanulmány kihívásaira kellett megoldást találniuk. A másodéves gazdálkodási és menedzsment, illetve pénzügy és számvitel alapszakos hallgatók az idei versenyen egy non-profit cég munkájába és gazdálkodásába nyerhettek bepillantást, mely a dél-dunántúli térség legnagyobb hulladék begyűjtéssel és kezeléssel foglalkozó vállalata. A résztvevő csapatoknak a cég olyan problémáira kellet választ adni, mint például, hogy a szervezet befektetésének milyen kockázatai lehetnek, pénzügyileg milyen lehetőségeik vannak és hosszútávon mik lehetnének a céljaik. Az induló csapatoknak összesen 24 óra állt rendelkezésére a megoldás elkészítésére, így a szakmai kihívásokon túl az időgazdálkodás és a csapatdinamika is nagyon komoly szerepet kapott. Az elkészített javaslatokat a résztvevőknek az esemény zárónapján 9 tagú szakmai zsűri előtt kellett prezentálniuk.

A Janus Pannonius Közgazdasági Szakkollégium tagjaiból álló csapat a versenyen harmadik helyezést ért el. Második helyezést ért el a Miskolci Egyetem csapata és az első helyezést pedig a Babes Bolyai Tudományegyetem hallgatói szerezték meg.

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább