2018-as őszi kari TDK forduló eredmények | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

2018-as őszi kari TDK forduló eredmények

László Nóra Lilla k, 12/04/2018 - 11:10

2018. november 30-án zárult a 2019-es pécsi OTDK-t megelőző kari TDK sorozat a szóbeli fordulóval. A 30 dolgozat 29 előadója négy szekcióban bizonyíthatta tudását és téma iránti szenvedélyét. A Marketing és turizmus, Menedzsment I. és Menedzsment II., valamint Pénzügy és makrogazdaság szekciókban bemutatott dolgozatok majdnem mindegyike elérte a továbbjutáshoz szükséges szintet a zsűri szerint, így a kar jövő évi pécsi OTDK 15 fős delegációja 29 dolgozattal gyarapodott. 

A négy szekció eredményei a következők:

 

Marketing és turizmus

Zsűritagok: Pavluska Valéria, Jakopánecz Eszter, Pelles Márton

 

1. helyezés: Kovács Sándor: AZ OKOS VÁROS FEJLESZTÉSE ÉS KIHÍVÁSAI. AKARNAK EGYÁLTALÁN AZ EMBEREK OKOS VÁROSBAN ÉLNI? (témavezető: Törőcsik Mária)

2. helyezés: Szabó Gábor: AZ UTAZÁSI IRODAI SZOLGÁLTATÁSOK IGÉNYBEVÉTELÉNEK MEGVÁLTOZÁSA AZ Y, Z GENERÁCIÓ FOGYASZTÁSI PREFERENCIÁIT VIZSGÁLVA (témavezető: Gonda Tibor)

3. helyezés: Stósz Fanni: A SZERETŐKTŐL AZ URALKODÓKIG: AZ ARCHETÍPUS-MÁRKÁZÁS (téma: Gerdesics Viktória)

 

OTDK továbbjutók:

Kásler Dóra: A DÉL-BALATONI FÜRDŐÉLET FEJLŐDÉSE A SZOCIALIZMUS IDEJÉBEN (témavezető: Kaposi Zoltán)
Biró Borbála: MŰTÉTI ELJÁRÁSOK ELFOGADTATÁSA  MARKETINGSZEMLÉLETŰ ÁMOGATÁSSAL (témavezető: Törőcsik Mária)
Tóth Alexandra: AZ INTERAKTÍV MUZEOLÓGIA ÉS A Z GENERÁCIÓ KAPCSOLATA, EGY DIGITALIZÁLT GENERÁCIÓ ÉS A KULTURÁLIS TURIZMUS VISZONYÁNAK VIZSGÁLATA (témavezető: Csapó János)
Gáspár Csanád: VÁROSMARKETING PÉCSETT (témavezető: Mátyás Judit)
Boros Réka: A ZENE, MINT BEFOLYÁSOLÓ TÉNYEZŐ A REKLÁMOKBAN (témavezető: Nagy Ákos)

 

Menedzsment I. szekció

Zsűritagok: László Gyula, Karoliny Mártonné, Venczel-Szakó Tímea

 

1. helyezés: Cserna Benjámin: A MUNKAHELYI LÉGKÖR FONTOSSÁGA, LEÍRÁSA ÉS MÉRÉSE (témavezető: Balogh Gábor)

2. helyezés: Gáspár Ákos: A MAGYAR ÉS OLASZ ALAPSZAKOS KÖZGAZDÁSZOK  KARRIERASPIRÁCIÓINAK VIZSGÁLATA ÉS  ÖSSZEHASONLÍTÁSA (témavezető:  Sipos Norbert)

3. helyezés: Vida Péter: VÁLLALATI BELSŐ KOMMUNIKÁCIÓ OPTIMALIZÁLÁSA (témavezető: Titkos Csaba)

 

OTDK továbbjutók:

Veres Bence: FELEDÉSRE ÍTÉLT TUDÁS (témavezető: Balogh Gábor)
Bosnyák Tünde: A MUNKAERŐ-KÖLCSÖNZÉS ELTERJEDÉSÉNEK OKAI - A benne rejlő előnyök és hátrányok, valamint az ilyen módon foglalkoztatottak ösztönzésének lehetőségei (témavezető: Balogh Gábor)

 

Menedzsment II. szekció

Zsűritagok: Kiss Tibor, Barakonyi Eszter, Pótó Judit

 

1. helyezés: Béda Panna Cseperke: AZ EURÓPA 2020 FOGLALKOZTATÁSPOLITIKAI CÉLJAI ÉS AZOK HAZAI MEGVALÓSULÁSA (témavezető: László Gyula)

2. helyezés: Katona Krisztina: GENERÁCIÓVÁLTÁS A CSALÁDI VÁLLALKOZÁSOKBAN A JÖVŐKÉPEK ÖSSZEVETÉSE EGY MEZŐGAZDASÁGI PÉLDÁBAN (témavezető: Titkos Csaba)

3. helyezés: Papp Eszter: CSALÁDI VÁLLALATI GENERÁCIÓVÁLTÁS: VÁLSÁG VAGY VÁLTOZÁS? (témavezető: Rideg András)

 

OTDK továbbjutók:

Strausz Mónika: KARRIERLEHETŐSÉGEK A PÉNZÜGYI TANÁCSADÁS VILÁGÁBAN: A KIS- ÉS KÖZÉP-, ILLETVE MULTINACIONÁLIS VÁLLALATOK ÖSSZEVETÉSE (témavezető: Balogh Gábor)
dr. Biró Zsófia: AZ OLAJIPAR JÖVŐJE MAGYARORSZÁGON: A MOL 2030-AS STRATÉGIÁJA (témavezető: Balogh Gábor)
Ruppert Péter Olivér: A TAPASZTALAT HATÁSA AZ INNOVÁCIÓS AKTIVITÁSRA – EMPIRIKUS TANULMÁNY A MAGYAR KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALATI SZEKTORRÓL (témavezető: Rideg András)
Mattesz Dóra: A TUDÁSMENEDZSMENT GYAKORLATI MEGVALÓSÍTÁSA A MAGYAR KÖZOKTATÁSBAN A SZEKSZÁRDI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM PÉLDÁJÁN KERESZTÜL (témavezető: Gyarmatiné Bányai Edit)

 

Pénzügy és makrogazdaság szekció

Zsűritagok: Kehl Dániel, Posza Alexandra, Rádóczy Klaudia

 

1. helyezés: Czigler Enikő Judit: A KICKSTARTER KAMPÁNYOK HAZAI TANULSÁGAI (témavezetők: Kuti Mónika, Galambosné Tiszberger Mónika)

2. helyezés: Bosnyák Krisztián: TŐKESZERKEZETI DÖNTÉSEK EMPIRIKUS VIZSGÁLATA TŐZSDEI VÁLLALATI MINTÁKON (témavezető: Tóth-Pajor Ákos)

3. helyezés: Ignácz Henrietta: AZ ESZKÖZÁRAZÁS PSZICHOLÓGIÁJA - hírek megjelenésére reagáló árfolyamok és az információs hatékonyság (témavezető: Tóth-Pajor Ákos)

 

OTDK továbbjutók:

dr. Biró Zsófia: A MOL 2030-AS STRATÉGIÁJÁNAK PÉNZÜGYI  MEGVALÓSÍTHATÓSÁGA ÉS HATÁSA A TULAJDONOSI ÉRTÉKRE (témavezető: Takács András)
Georgiou Nikosz: MI MOZGATJA AZ ORSZÁGKOCKÁZAI FELÁRAT? SZUVERÉN  CDS-SZPREDEK VIZSGÁLATA ENGLE-GRANGER KÉTLÉPÉSES  MÓDSZER SEGÍTSÉGÉVEL (témavezető: Rappai Gábor)
Szabó Dorottya Anna: MEZŐGAZDASÁGI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI TÁMOGATÁSOK ÖSSZEHASONLÍTÁSA MAGYARORSZÁG ÉS A VISEGRÁDI EGYÜTTMŰKÖDÉS MÁSIK HÁROM ORSZÁGA KÖZÖTT (témavezető: Szücs Tamás)
Istenes Krisztián Attila: MERRE TOVÁBB KONTROLLING? (témavezető: Budai Eleonóra)
Süle Adrienn Rita: A VÁLLALATI HITELEZÉS SZEREPE A GAZDASÁGI NÖVEKEDÉSBEN EGY VÁLSÁGOT KÖVETŐ IDŐSZAKBAN MAGYARORSZÁGON (témavezető: Ulbert József)
Bali Dániel: A FELTÉTEL NÉLKÜLI ALAPJÖVEDELM MAGYARORSZÁGI MEGVALÓSÍTHATÓSÁGA (témavezető: Galambosné Tiszberger Mónika)

 

Minden előadónak és konzulensnek gratulálunk, a zsűrinek köszönjük az értékes munkáját, és további szép sikereket kívánunk a hazai rendezésű tavaszi OTDK-ra.

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább