Tanulmánykötet Hoóz István 90. születésnapja tiszteletére | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Tanulmánykötet Hoóz István 90. születésnapja tiszteletére

László Nóra Lilla k, 12/18/2018 - 15:17

Hoóz István professzor úr, a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem Pécsi Kihelyezett Tagozatának alapító tagozatvezetője idén december 28-án tölti be 90. életévét. A jeles évforduló alkalmából pályatársai, illetve egykori és mai  tanítványai tanulmánykötettel tisztelegtek az Ünnepelt előtt, melynek bemutatójára és Hoóz Professzor Úr születésnapi köszöntésére 2018. december 14-én 10 órától került sor.

Az ünnepségen Korinek László akadémikus úr, Schepp Zoltán dékán úr, Rappai Gábor professzor úr, illetve Herman Sándor mondtak köszöntőt. A tanulmánykötet tisztelgés Hoóz Professzor életműve előtt; pályatársai, illetve egykori tanítványai, akik az akadémiai pályát választották, szerteágazó témájú tudományos dolgozatokkal köszöntik az Ünnepeltet. A 21 írás remekül felfűzhető arra a gazdag életútra, amelyet a Professzor Úr maga mögött tudhat.

Hoóz István 1948-tól jogot hallgatott a Pázmány Péter Tudományegyetemen, majd végzésétől kezdve elkötelezetten dolgozott a felsőoktatás minél széletesebb spektrumában folyó statisztika-oktatásért. 1960-tól napjainkig az adjunktusságtól a PTE Örökös Professzora címig jutva oktat statisztikát és demográfiát a Pécsi Tudományegyetemen. 1970 és 1975 között a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem Pécsi Kihelyzett Tagozatának tagozatvezetője volt, azaz a Pécsiközgáz alapító Dékánja. A demográfiai-tudomány hzazai doyenje, aki 1950-ben publikált először a Statisztikai Szemlében munkanélküliségi statisztikai kérdésekről, s azóta közel 70 éve állandó résztvevője a hazai tudományos életnek.

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább