Ünnepi kötet Bélyácz Iván 70. születésnapja alkalmából | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Ünnepi kötet Bélyácz Iván 70. születésnapja alkalmából

László Nóra Lilla h, 02/04/2019 - 14:46

2019. február elsején ünnepelte dr. Bélyácz Iván egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Pénzügy és Számvitel Intézetének professzora, a Gazdálkodástani Doktori Iskola alapítója, számos hazai és nemzetközi tudományos társaság és szakmai bizottság tagja és tisztviselője 70. születésnapját. Ennek kapcsán kollégái ünnepi kötetet állítottak össze „Professzor, mentor, barát” címmel, ezzel köszöntve karunk professzor emeritusát. Az Ünnepelt volt és jelenlegi közvetlen munkatársai, témavezetettjei, szerzőtársai, egyetemi és akadémiai barátai fogtak össze, hogy köszöntés gyanánt méltassák életművét, emberségét és szakmai elkötelezettségét.

Bélyácz Iván munkássága az amortizáció elméletétől indulva, a tőkefinanszírozás és a privatizáció vállalati aspektusainak hazai megalapozásán, a kockázat és bizonytalanság alapkérdéseinek kutatásán keresztül olyan területekre is kiterjed, mint a pénzügyi válság, a vállalati növekedés, a külföldi működő tőke vagy az ergodicitás. Ezúton is boldog születésnapot kívánunk és még sok aktívan töltött évet!

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább