Balogh Gábor | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Dr. Balogh Gábor
adjunktus

Balogh Gábor 2009-ben szerzett diplomát a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Menedzsment - Vezetési Tanácsadás szakirányán (osztatlan képzés) és Német-magyar szakfordító másodszakán. 2009-2012 között a Regionális Politika és Gazdaságtan Doktori Iskola nappali tagozatos PhD-hallgatója volt (témavezetője: Dr. Farkas Ferencné). 2012-2014 között tudományos segédmunkatársként a Vezetési Tanácsadás Tanszék tagja, 2014-től a Szervezési és Vezetési Tanszék tanársegédje, és 2015 óta a Vezetés- és Szervezéstudományi Intézet adjunktusa. 2013-2014 között a Nemzeti Kiválóság Program Jedlik Ányos Doktorjelölti Ösztöndíjasa. Doktori fokozatát 2014-ben szerezte, disszertációjának címe: "Integratív tehetségmenedzsment szempontrendszer a gazdasági felsőoktatásban", mely értekezésért 2015-ben a Magyar Innovációs Szövetség és a Manager Képzés Alapítvány kuratóriuma Harsányi István-díjban részesítette a Ph.D. kategóriában. Kutatási témája a tehetségmenedzsment, melynek fókusza a hallgatói kompetenciák értékelése, fejlesztése és területi szempontú elemzése. Oktatási portfóliójának főbb irányai: tehetségmenedzsment, emberi erőforrás menedzsment, karriermenedzsment, coaching és tanácsadás. 2014 óta a Kar Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központjának karrier-tanácsadója. 2015-ben szerzett mentor végzettséget a Business Coach Akadémián. 2016-ban Balogh Zoltán, emberi erőforrás miniszter "Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért" díjjal tüntette ki tehetségfejlesztő kategóriában. Még ebben az évben az MTA Gazdálkodástudományi Bizottság Kommunikációmenedzsment Munkabizottságának köztestületi tagjává vált. A PTE KTK támogatásával (Visiting Scholar ösztöndíjjal) 2017 tavaszi félévében egy hónapot tölt az USA-ban, az Indiana University of Pennsylvania-n. Fontos számára a sport népszerűsítése, 2009-től egy közhasznú társadalmi szervezet, a Pécsi Takuma Aikido Egyesület elnöke és edzője.

Vezetés- és Szervezéstudományi Intézet

Email: baloghg@ktk.pte.hu
Mellék: 23275
Iroda: B221

Fogadóóra:

Hétfő: 12.30-14.00

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább