Schmuck Roland | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Dr. Schmuck Roland
adjunktus

Dr. Schmuck Roland a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának adjunktusa a Vezetés és Szervezéstudományi Intézetben.

2004-ben a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán menedzsment és tanácsadás szakirányon jeles minősítéssel közgazdász egyetemi képzettséget szerzett. Tanulmányai folyamán egy félévet Erasmus ösztöndíj keretében Olaszországban töltött. Doktori disszertációját online üzleti modellekből írta.

A PTE-KTK alap és mesterképzéseiben stratégiai menedzsment, üzleti szimuláció, minőségirányítás és változásmenedzsment témakörökben oktat angol és magyar nyelven.

Közel harminc publikációt jegyez a neve alatt, számos magyar és nemzetközi konferencia résztvevője. 2010-ben az Országos Gazdaságinformatika konferencián elnyerte „A szakmailag legsikeresebb Dél-Dunántúli résztvevő” díjat. 2014-ben a PTE-KTK nanjingi delegációjának tagja, 2015-ben a Sino-Hungarian International Forum egyik szervezője.

Oktatási és kutatási tevékenysége mellett bekapcsolódott Pécs helyi közéletébe is. 2010-2014 között önkormányzati képviselő, 2014-ben frakcióvezető tisztséget töltött be Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatánál. Képviselői munkája alatt először a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság, majd a Népjóléti és Sport Bizottság tagja. Korábban igazgatótanácsi tag a Pécsi Vízmű Zrt-nél, jelenleg felügyelő bizottsági tag a Pécs Holding Zrt-nél.

Egyetemi oktatási munkája során többször is elismerésben részesült. 2010-ben a PTE-KTK helyi, Fészek című hallgatói újság felmérése alapján a harmadik évfolyam legnépszerűbb oktatója. 2013-ban nyári egyetemi oktatói ösztöndíjat nyert Dél-Koreába. 2013 őszi félévében az angol mesterképzésen a félév oktatója lett. 2014 őszi félévében két tantárgyára is aranyfokozatú minősítést kapott a hallgatói felmérés keretében. 2015 őszi félévben a Fészek felmérése alapján bekerült a közepes létszámú órák legjobb 5 oktatója közé.

Vezetés- és Szervezéstudományi Intézet

Email: roland@ktk.pte.hu
Mellék: 23369
Iroda: B219

Fogadóóra:

Kedd 15:30-16:30

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább