VPN - központi anyagok elérése távolról Cisco AnyConnect | Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

VPN - központi anyagok elérése távolról Cisco AnyConnect

Az oldal bemutatja, hogyan érhetjük el otthonról a munkahelyi megosztott és saját meghajtóinkat (K, M).

1.) VPN kliens telepítése

Első lépésben telepítsük a Cisco ANYCONENCT VPN klienst. Letöltés http://ktk.pte.hu/sites/ktk.pte.hu/files/mellekletek/2016/10/anyconnect.zip

2.) Kapcsolati cím beállítása

Indítsuk el a cisco Anyconnect alkalmazást, majd a kapcsolathoz írjuk be a következő címet:

sslvpn.pte.hu/PTEKTK

Csatlakozáshoz klikkeljen a Connect fülre. Írja be a ktk-s felhasználónevét! Ez az e-mail címében a @ előtti szövegrész. Írja be jelszavát, amit a levelezéshez is használ.

3.) Hálózati meghajtó csatolása.

Hálózati meghajtó kézzel fel csatolás

  1. A Windows intézőbe a számítógépre állva jobb egérgombbal klikkelve, majd "hálózati meghajtó csatlakoztatása" menüpontot válasszuk ki.
  2. A meghajtók sorában válasszon ki egy üres hálózati meghajtót, pl K 
    (erre a meghajtóra csatoljuk a benti privát anyagainkat)
  3. Mappa sorba írja be: \\10.6.9.6\users\felhasználónév
  4. felhasználónév =az e-mail címében a @ előtti szövegrész
  5. M meghajtó felcsatolása:\\10.6.9.6\munka

Fontos, hogy dupla \\ -jel van hálózati elérési út elején

Amennyiben a helyi és a munkahelyi gép felhasználóneve eltér, úgy kapcsolja be a "csatlakozás különböző hitelesítési adatokkal" menüpontot.

  • felhasznalonev: ktkdom\felhasznalonev
  • jelszó: levelezéshez használt jelszava

Későbbiekben elegendő a VPN klienst indítani, majd a meghajtót felcsatolni.
Ugyan ezzel a módszerrel csatoljuk fel a M meghajtóra \\share\munka\

KTK Tehetségpont

A Kompetencia- és Tehetségfejlesztő Központ célja a PTE KTK hallgatóinak támogatása tehetségük felismerésében, kibontakoztatásában, szakmai sikereinek elérésében; ezzel hozzájárulva a hallgatóink munkaerő-piaci értékének növeléséhez és vállalati partnereink igényeinek kielégítéséhez. Segítjük a pécsiközgázosok közösségének építését, hogy minden hallgatónk megtalálja a helyét, és egyszerűen JÓL ÉREZZE MAGÁT.

Tovább

pecs.hubbub

A pecs.hubbub egy közösségi finanszírozási platform, melyen ötletgazdák tehetik közzé projektjeiket és így forrást gyűjthetnek szűkebb és tágabb közösségeikből, rajongóktól, szakmai szervezetektől vagy a közösségi médián elért és megérintett csoportoktól. A Pécsiközgáz Simonyi BEDC az egyetem többi karával szorosan együttműködve segítséget nyújt az ötletgenerálásban, -fejlesztésben, a crowdfunding-gal kapcsolatos ismeretek elsajátításában, a közösségi finanszírozási kampány lépéseinek kidolgozásában és menedzselésében.

Tovább

Továbbképzés

A Pécsiközgáz Továbbképző Központ a Kar meglévő oktatási palettája mellé olyan képzéseket kínál, amelyekkel specializálhatják, kiegészíthetik meglévő ismereteiket az ide jelentkezők, vagy épp a piaci igényekhez igazodó új kompetenciákat szerezhetnek. Legyen az OKJ-képzés, szakirányú továbbképzés vagy vállalati tréning, lényeg a sikeresebb szereplés a munkaerőpiacon.

Tovább